Reacția fostului edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, după clasarea dosarului privind alegerile locale pierdute în detrimentul lui Clotide Armand

Reacția fostului edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, după clasarea dosarului privind alegerile locale pierdute în detrimentul lui Clotide Armand

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, reacționează public cu noi dezvăluiri despre modul în care a fost posibil ca votul românilor să fie schimbat pentru a ieși câștigătorul ales de Sistem. Reacția vine imediat după ce în spațiul public a apărut prima clasare pe dosarul vizând alegerile locale organizate în 27 septembrie 2020 pentru postul de edil al Sectorului 1.

În urma alegerilor locale din 2020 a fost denunțată o fraudă masivă în favoarea câștigătoarei alegerilor, reprezentanta USR Clotilde Armand, iar astfel Daniel Tudorache a pierdut.

Reacția fostului edil, Daniel Tudorache

Prin urmare, într-un punct de vedere transmis pentru Lumea Justiției prin apărătorul său, avocatul Mihai Drăgan, fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache a precizat că recenta clasare demonstrează „din ce în ce mai clar” că primarița Clotilde Armand este „susținută sau favorizată de sistemul care a ajutat-o la alegeri și care mă haițuiește cu acuzații aberante de doi ani încoace”.

În acest sens, Daniel Tudorache a adus în discuție presiunile care au fost făcute asupra procurorului Eugen Iasinovschi de la SIIJ, cel care a instrumentat dosarul și care „a spus clar și a demonstrat că Armand a câștigat în urma unei fraude”, fiind în cele din urmă „executat”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta, potrivit afirmațiilor fostului edil, ar fi fost „obligat să dea 166 de disjungeri pentru fiecare din secțiile de votare, iar dosarul cu miza, care îi privește pe Armand, Barna, Sprincu (Președintele Biroului Electoral de Sector) și pe alții, zace uitat pe undeva”.

Pe lângă imaginile deja bine cunoscute publicului rămân astfel cifrele care reies din număratoarea efectuată de procurorul Iasinovschi care vin să arate că, din totalul de 91.112 de voturi înregistrate pe platforma ROAEP, 11.441 au fost furate (cele aferente celor 20 de secții lipsa) adică 12,55% din total, potrivit luju.ro.

A apărut prima clasare în scandalul alegerilor de la Sectorul 1

Treptat, dosarul cu privire la furtul de voturi ce ar fi fost pus în scenă la Sectorul 1 pentru victoria USR-istei Clotilde Armand, este închis.

La nici opt luni după ce Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) a declinat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 o parte din dosar vizând membrii unei secții de votare, procurorul PJS1 Ion Rascotă a clasat cauza.

Erau vizate posibile fapte de abuz în serviciu, folosirea influenței politice, sustragere sau distrugere de înscrisuri și falsificarea documentelor electorale.

Astfel, porcurorul care s-a ocupat de cauză, prieten cu președintele Biroului Electoral de Sector, și-ar fi bazat clasarea doar pe referatul comisarului-șef Dănuț Iordache de la Secția 4 Poliție a Sectorului 1, menționând că „PSD-ul nu a fost dezavantajat la nicio categorie de vot, ci dimpotrivă”.