Evenimentul Zilei > International > Răzbunarea de la Casa Albă. Donald Trump își masacrează adversarii!
Răzbunarea de la Casa Albă. Donald Trump își masacrează adversarii!

Răzbunarea de la Casa Albă. Donald Trump își masacrează adversarii!

Vineri, preşedintele Donald Trump şi-a început planul de răzbunări împotriva oficialilor care au depus mărturie în faţa Congresului cu ocazia anchetei vizând destituirea sa.

Pentru Trump, cel mai uşor mod de a se răzbuna ar fi să demonteze ancheta consilierului special. S-ar putea pur şi simplu ca Trump să îi graţieze pe foştii oficiali ai campaniei sale pe care Mueller i-a deferit justiţiei, cum ar fi de exemplu Michael Flynn, George Papadopoulos, Paul Manafort şi Roger Stone.

Marţi dimineaţă, Trump a transmis pe Twitter că condamnarea lui Stone la între şapte şi nouă ani de închisoare a fost „ceva oribil şi extrem de nedrept” şi că „adevăratele delicte sunt de partea cealaltă, dar celor de-acolo nu li se întâmplă nimic”, iar el „nu poate permite o asemenea nedreptate!”

Până marţi pe la prânz, un oficial anonim de la DOJ le-a declarat reporterilor că departamentul intenţionează să schimbe pedepsele recomandate iniţial, pedepse care, în opinia oficialului DOJ, au fost „extreme, excesive şi flagrant disproporţionate”.

John Bolton

Trump nu l-a menţionat pe Bolton în discursul de joia trecută, dar, tot săptămâna trecută, Gabriel Sherman de la Vanity Fair relata că Trump are o „listă cu adversari care devine zi de zi tot mai lungă”, iar Bolton se află „în fruntea listei”. Bolton şi-a atras mânia lui Trump după ce, în New York Times, s-a scris că el se pregătea să depună mărturie, declarând că Trump a blocat finanţarea Ucrainei în cadrul schemei care viza forţarea acestei ţări de a-i pune sub anchetă pe cei doi Biden.

Deşi Biroul pentru Securitate Naţională al lui Trump a declarat deja că intenţionează să blocheze publicarea cărţii lui Bolton care ar conţine informaţii secrete – porţiuni despre care avocatul lui Bolton afirmă că nu oferă vreun motiv plauzibil pentru a putea rămâne secrete – se pare că Trump ar dori să-i facă mai multe lucruri lui Bolton.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE