Evenimentul ZileiInternationalRăzboiul tunelurilor amorsează un conflict nuclear? Focar de conflict

Războiul tunelurilor amorsează un conflict nuclear? Focar de conflict

Războiul tunelurilor amorsează un conflict nuclear? Focar de conflict
Forțele de Securitate din India susțin că au descoperit un tunel secret „construit de Pakistan” .

Războiul tunelurilor amorsează un conflict nuclear? Nu este prima descoperire de acest el. În noiembrie anul trecut, a dost descoperit un altul, despre care mass-media din India a afirmat  că păreau „proiectat profesional”. Tunelul, lung de 40 de metri, traversa „granița internațională” dintre cele două țări.

Războiul tunelurilor amorsează un conflict nuclear

Noul tunel a fost găsit la aproximativ 20 de metri de gardul de protecție amplasat pe partea indiană. Are o lățime de aproximativ un metro și o lungime de 25-30 de metri..Publicația Hindustan Times  susține că tunelul „a fost construit de profesioniști pentru infiltrarea teroriștilor instruiți în taberele de pregătire a  teroriștilor ale de armatei pakistaneze”.


Cea mai misterioasă piramidă. E incredibil unde a fost „ascunsă”


Tensiuni uriașe între India și Pakistan

Ofițerul serviciilor de Securitate ale frontierei citat de presa indiană afirmă  că a trimis „echipe speciale” să controleze întreaga zonă, „având în vedere gradul de sofisticare a ultimului tunel descoperit”.

Tunelul descoperit de indieni nu face decât sî amplifice tensiunile dintre India și Pakistan în regiunea Jammu și Kashmir.

În noiembrie, Hindustan Times a spus că există dovezi că patru „teroriști” din grupul extremist islamic Jaish-e-Mohammed au trecut în Jammu și Kashmir din Pakistan.

Războiul tunelurilor ar putea provoca un conflict devastator

La rândul lor, pakistanezii sunt extrem de nemulțumiți că India a eliminat așa-zisul „statut special” la Jammu și Kashmir. Decizia autorităților indiene a stârnit, de altfel, proteste puternice în zonă, dat fiind că. înainte de aceasta, Kashmirul administrat de India avea un regim de semi-autonomie.


A ajuns UE la vaccinul lui Putin? Brusc, Sputnik V e bun pentru europeni


Atât India, cât și Pakistanul revendică Kashmirul încă de la proclamarea independenței față de Marea Britanie și  au purtat deja două războaie pentru controlul asupra teritoriului. Pericolul este cu atțt mai mare, cu cât cele două țări sunt puteri nucleare.

BBC consideră regiunea Jammu și Kashmir drept „unul dintre cele mai periculoase focare de conflict din lume”, scrie Express,.

SUA are tehnologie extraterestră? Au fotografiat „fantoma” unui bombardier


Accesează: