Evenimentul Zilei > Social > Războiul din Ucraina, Ziua 339. Atacul rușilor la Ugledar a eșuat. Sunt pierderi grele pentru infanterie și o divizie mecanizată. Un înalt oficial NATO: „Suntem pregătiți de o confruntare directă cu Rusia”
Războiul din Ucraina, Ziua 339. Atacul rușilor la Ugledar a eșuat. Sunt pierderi grele pentru infanterie și o divizie mecanizată. Un înalt oficial NATO: „Suntem pregătiți de o confruntare directă cu Rusia”

Războiul din Ucraina, Ziua 339. Atacul rușilor la Ugledar a eșuat. Sunt pierderi grele pentru infanterie și o divizie mecanizată. Un înalt oficial NATO: „Suntem pregătiți de o confruntare directă cu Rusia”

Un atac lansat în cursul zilei de azi de armata rusă, pe direcția Ugledar, din Donetsk, pentru a tăia liniile de aprovizionare ucrainene, a eșuat cu pierderi grele pentru ruși.

În cursul zilei de sâmbătă, armata rusă a lansat un atac pe direcția Ugledar, un oraș din regiunea Donetsk. Atacul a eșluat lamentabil cu pierderi grele pentru ruși.

Pe o filmare făcută de o dronă ucraineană se poate vedea cum mai multe blindate rusești, și soldați din forțele terestre, sunt prinși într-un baraj de artilerie. Cei care au reușit să supraviețuiască au fugit, lăsându-i pe răniți la locul luptei. Unul dintre soldații care au suferit răni, poate fi văzut cum se târăște pentru a scăpa de la locul atacului.

Analiștii militari americani susțin că Vladimir Putin, vrea să lanseze o ofensivă militară tocmai în direcția Ugledar. Primele atacuri, au eșuat cu pierderi foarte mari pentru ruși.

Direcția Bahmut rezistă în fața rușilor

O altă zonă luată cu asalt de mercenarii Wagner, o grupare paramilitară care luptă în solda Rusiei, a continuat atacurile pe direcția Bahmut, din estul Ucrainei. Orașul rezistă de mai multe luni, pierderile rușilor fiind considerabile.

Luptele continuă cu duritate pe frontul din est. Ucrainenii anunță că în ultimele 24 de ore au fost uciși 800 de militari ruși, au fost distruse șapte tancuri și patru mașini blindate de suport a infanteriei. Pe listă mai apare un elicopter rus care a fost doborât, precum și opt tunuri și un lansator de rachete cu țevi.

New York Post: fabricile de armament lucrează non stop.

Rusia a mobilizat 300.000 de soldați, iar fabricile sale militare lucrează non-stop. Aceasta înseamnă că câmpurile Ucrainei vor fi martorii în curând la lupte cu tancuri și tranșee la scară largă. Se întâmplă ceva care nu ar fi trebuit să se mai întâmple în Europa după al Doilea Război Mondial”, scriu jurnaliștii americani de la New York Post.

Amiralul Rob Bauer: NATO pregătit pentru un război direct

Obiectivele strategice ale Federației Ruse depășesc Ucraina, spune amiralul Rob Bauer, șeful comitetului militar al NATO. Acesta a remarcat că obiectivele strategice ale Rusiei depășesc Ucraina, deoarece Kremlinul vrea să recâștige tot teritoriul fostei Uniuni Sovietice.

Într-un interviu, locotenent-amiralul a declarat că: ”Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia, dar trebuie să se rearmeze”.

În completare, Victoria Nuland, un înalt oficial al politicii externe al SUA a declarat că ucrainenii vor primii toate armele de care au nevoie.

„Vrem să-i punem în cea mai bună poziție posibilă, astfel încât, indiferent dacă acest război se termină pe câmpul de luptă, prin diplomație sau o combinație, să se așeze pe o hartă care este mult mai avantajoasă pentru viitorul lor pe termen lung și că Putin simte eșecul strategic”, a Victoria Nuland.

Rusia continuă să atace cu rachete

Oleksandr Shtupun, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia continuă să lovească ținte civile.

”Federația Rusă a lansat un atac cu rachete asupra infrastructurii civile a orașului Kostyantynivka, regiunea Donețk, și a efectuat în total peste 15 atacuri de la sistemele de salvare cu rachete. Există victime în rândul populației civile. Pericolul atacurilor aeriene și cu rachete inamice este mare pe întreg teritoriul Ucrainei”, a spus oficialul.

Ucrainenii mai spun că se apără foarte bine în fața rușilor și reușesc să le respingă atacaruile.

În ultimele 24 de ore, Rusia a continuat să sufere pierderi. Până la 50 de militari ruși, răniți, au fost aduși la spitalul orașului din așezarea Tokmak, din regiunea Zaporojie. Cei mai mulți dintre ei, după ce au primit ajutor formal, au fost trimiși înapoi în prima linie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: