Războiul din Ucraina. Marea Britanie va livra încă 6.000 de rachete de apărare Kievului. Occidentul își unește forțele în fața Rusiei

Războiul din Ucraina. Marea Britanie va livra încă 6.000 de rachete de apărare Kievului. Occidentul își unește forțele în fața Rusiei Un obiect străin din Ucraina a intrat în Polonia. Mai multe forțe au fost mobilizate. Sursă: Burnstuff2003 | Dreamstime.com

Marea Britanie a decis să furnizeze Ucrainei încă aproximativ 6.000 de rachete de apărare pentru a lupta împotriva forțelor armate ruse. Premierul Boris Johnson este de părere că președintele Vladimir Putin nu își dorește pacea cu adevărat, motiv pentru care războiul din regiune va continua. Oficialii britanici au căzut de acord să furnizeze Kievului și încă 30 de milioane de lire sterline, bani ce ar urma să fie folosiți pentru plata salariilor soldaților și piloților ucraineni, precum și pentru susținerea emisiunilor BBC din regiune, potrivit Downing Street.

Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson a anunțat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în cadrul summit-ului NATO. De asemenea, oficialul urmează să discute despre măsurile de sprijin pentru Kiev și în cadrul reuniunilor UE și G7, organizate la Bruxelles.

Marea Britanie livrează alte 6.000 de rachete Ucrainei

„După o lună în această criză, comunitatea internațională se află în fața unei alegeri. Putem menține aprinsă flacăra libertății în Ucraina sau să riscăm ca aceasta să se stingă în Europa și în lume”, se arată în comunicatul Downing Street care anunță un ajutor de 6.000 de rachete suplimentare pentru Ucraina.

Marea Britanie a declarat că, odată cu noul pachet, ea va fi livrat Ucrainei aproximativ 10.000 de rachete și peste 400 de milioane de lire sterline pentru ajutor umanitar și economic.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Bruxelles, au loc întâlniri ale șefilor de stat și de guvern din NATO, UE și G-7, dedicate în principal războiului din Ucraina. Participanții la summit-ul NATO au aprobat joi, până la prânz, deciziile de consolidare a prezenței alianței pe Flancul Estic din cauza amenințării tot mai mari din partea Rusiei, relatează Rador.

Este de așteptat ca Alianța să confirme desfășurarea a patru batalioane aliate suplimentare în Bulgaria, Ungaria, Slovacia și România. Acest lucru va avea ca rezultat un total de opt batalioane pe Flancul Estic, împreună cu unitățile trimise în Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

Se anunță noi sancțiuni din partea Consiliului Europei

NATO va pregăti alocarea de asistență suplimentară Ucrainei pentru apărare cibernetică și pentru măsuri pentru amenințări chimice, biologice, radiologice sau nucleare, după ce va asigura deja fonduri pentru apărare aeriană, drone, combustibil, muniție și finanțare, iar statele din pact au găzduit aproape patru milioane de refugiați ucraineni.

Programul întâlnirilor prevede ca președintele american Joe Biden să participe în calitate de invitat la întâlnirea liderilor UE, unde se vor discuta măsuri suplimentare pentru a face față efectelor războiului, inclusiv în domeniile energiei.

Vineri, Consiliul European va continua să discute despre posibilitatea unor sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei și a oficialilor ruși, precum și despre starea pandemiei de COVID și probleme din domeniile apărării, economiei și securității. Bulgaria va fi reprezentată la reuniunea NATO de președintele Rumen Radev și în Consiliul European de prim-ministrul Kiril Petkov.