Evenimentul Zilei > Actualitate > RĂZBOIUL DIN SIRIA. Coaliția condusă de SUA a ucis forțe guvernamentale siriene
RĂZBOIUL DIN SIRIA. Coaliția condusă de SUA a ucis forțe guvernamentale siriene

RĂZBOIUL DIN SIRIA. Coaliția condusă de SUA a ucis forțe guvernamentale siriene

Un atac care se presupune că ar fi fost al coaliției conduse de SUA a ucis patru militari sirieni, conform unui grupuri de monitorizare, citate de BBC News.

Lovitura a avut loc în provincia Deir al-Zour, care este controlată în cea mai mare parte de gruparea Statul Islamic, anunță Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Dacă se adeverește firnomația, ar fi primul atac al coaliției în care ar fi ucise forțe guvernamentale siriene.

Observatorul, cu sediul la Londra, spune că au mai fost răniți în atac alți 13 militari.

Atacul a lovit o parte a taberei militare Saeqa, lângă orașul Ayyash. Statul Islamic controlează mare parte a provinciei, inclusiv a capitalei acesteia, Deir al-Zour.

Un alt atac asupra orașului, tot al coaliției, azi-noapte, a ucis o femeie și doi dintre copiii ei. Deir al-Zour este provincia care leagă capitala de facto a Statului Islamic, Raqqa, de teritoriile controlate de aceeași grupare în Irak. Zonele bogate în petrol sunt surse importante de venituri pentru SI. Coalițiția condusă de SUA a început să atace în Siria din septembrie 2014. Săptămâna trecută, Marea Britanie a început și ea bombardamentele anti-ISIS în Siria, extinzând campania pe care o avea în Irak. Și Franța bombardează în zonă, după ce Statul Islamic a revendicat atacurile teroriste din Paris, în 13 noiembrie.