Război în Ucraina, ziua 652. Joe Biden cere urgentarea planului de finanțare pentru Kiev

Război în Ucraina, ziua 652. Joe Biden cere urgentarea planului de finanțare pentru Kiev Sursa Foto: Arhiva EVZ

Șeful statului american este de părere că ajutorul financiar ar trebui să ajungă rapid în Ucraina. În același timp, membrii Congresului american nu reușesc să se pună de acord vizavi de noul pachet de măsuri pentru Kiev.

Război în Ucraina, ziua 652. Președintele american susține că Ucraina nu mai poate aștepta după ajutorul financiar promis. Biden îndeamnă deblocarea fondurilor pentru sprijinirea Kievului. Șeful Statelor Unite s-a adresat în mod direct membrilor Congresului american. Democrații și republicanii, parte din structură,nu reușesc să ia o decizie comună în acest sens.

Război în Ucraina, ziua 652. Biden vrea deblocarea fondurilor pentru Kiev

Joe Biden face presiuni pentru ca ajutorul promis Ucrainei să ajungă la destinație. Acesta face referire la contextul în care republicanii și democrații din Congres nu reușesc să se pună de acord vizavi de această situație.  Șeful Statelor Unite ale Americii a precizat că eșecul unui vot asupra fondurilor suplimentare ar fi un as în mânecă pentru Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Război în Ucraina, ziua 652. Pe de altă parte Statele Unite au confirmat că vor direcționa către Kiev un nou pachet de armament. Valoarea acestuia se ridică la peste 175 milioane de dolari.

„Unul dintre ultimele pe care SUA le poate oferi”, a spus Antony Blinken, conform Sky News.

UE, comandă de 60.000 de obuze

Țările UE au plasat comenzi pentru aproximativ 60.000 de obuze. Acestea fac parte din programul adoptat la începutul anului.  Angajamentul are la bază livrarea unui milion de obuze către Ucraina în decursul unui an.

Volodimir Zelenski a precizat că țara își va onora toate angajamentele față de parteneri, vizavi de integrarea europeană. Totodată, președintele ucrainean a precizat că face toate demersurile necesare pentru a obține aprobarea pentru negocierile de aderare.

„Le mulțumesc partenerilor noștri pentru asistența și sfaturile relevante. Ucraina a respectat recomandările Comisiei Europene și, până la sfârșitul acestui an, vom adopta toate deciziile pe care le-am promis. Sperăm că și Uniunea Europeană își va respecta promisiunea față de Ucraina. Decizia de a începe negocierile de aderare cu UE este o energie puternică pentru noi, energia unității”, a spus Zelenski.

Război în Ucraina, ziua 652. Asasinarea lui Ilia Kiva Ucraina mai are de pus în aplicare unele reformele, înainte de începerea negocierilor. Contextul ar urma sa fie expus la summitul liderilor UE din 14-15 decembrie. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) ar fi responsabil pentru asasinarea lui Ilia Kiva. Acesta a fost membru al Parlamentului ucrainean. Război în Ucraina, ziua 652. Joe Biden cere urgentarea planului de finanțare pentru Kiev

Război Israel. Sursa foto: Instagram \ Zelenski

Război în Ucraina, ziua 652.  Asasinarea lui Ilia Kiva

Ucraina mai are de pus  în aplicare unele reformele, înainte de începerea negocierilor. Contextul ar urma sa fie expus la summitul liderilor UE din 14-15 decembrie. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) ar fi responsabil pentru asasinarea lui Ilia Kiva. Acesta a fost membru al Parlamentului ucrainean.

Organizațiile caritabile, dar și ONG-urile care trimit ajutoare militare la Kiev se confruntă cu întârzieri mari. Acestea livrează către Ucraina drone, camionete, precum și diferite produse electronice.