Război Ucraina. Un trădător ucrainean, condamnat pe viață pentru rolul în atacul rușilor la pizzeria din Kramatorsk

Război Ucraina. Un trădător ucrainean, condamnat pe viață pentru rolul în atacul rușilor la pizzeria din Kramatorsk

Război Ucraina. Un bărbat ucrainean a fost condamnat la închisoare pe viață pe 4 aprilie pentru rolul său de a ajuta forțele ruse să vizeze un atac asupra unei pizzerii din Kramatorsk în iunie 2023, care a ucis 13 persoane și a rănit cel puțin 60.

Război Ucraina. Un bărbat ucrainean, condamnat la închisoare pe viață

Un ucrainean a fost închis pe viaţă pentru rolul jucat în atacul ruşilor de anul trecut asupra unei pizzerii din Kramastorsk. Atacul s-a soldat cu 13 morţi, între care scriitoarea Viktoria Amelina.

Un ucrainean care a ajutat Rusia să direcţioneze un atac cu rachete asupra unei pizzerii din oraşul Kramatorsk, situat în estul ţării, în iunie anul trecut, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Cunoscuta scriitoare a fost grav rănită și a murit ulterior în spital

Treisprezece persoane, inclusiv romanciera Victoria Amelina, au fost ucise când o rachetă balistică rusă a aruncat în aer popularul restaurant Ria Pizza, în seara zilei de 27 iunie 2023.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Un rezident local a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ghidat atacul cu rachete al ocupanţilor asupra pizzeriei din Kramatorsk”, a anunţat joi Biroul Procurorului General al Ucrainei.

Un portret al scriitoarei Victoria Amelina. Sursa foto: kyivindependent.

Ce rol a avut ucraineanul în atacul din orașul Kramastorsk

Acesta a precizat că bărbatul a fost recrutat pentru a îndeplini această sarcină de către un ofiţer de informaţii din partea controlată de Rusia în regiunea Doneţk (est), care i-a cerut să adune informaţii despre restaurant.

„Condamnatul a fost de acord cu oferta care i s-a făcut. În centrul oraşului, el a observat în parcare maşini cu numere de înmatriculare militare şi militari în restaurant”, menţionează comunicatul.

Bărbatul a înregistrat apoi pe ascuns două videoclipuri de la faţa locului, pe care le-a trimis şefului său prin Telegram înainte de a şterge dovezile acţiunilor sale, se arată în raport, potrivit kyivindependent.com.