Război Ucraina, ziua 630. Volodimir Zelenski: Regiunea Herson a fost bombardată de 124 de ori

Război Ucraina, ziua 630. Volodimir Zelenski: Regiunea Herson a fost bombardată de 124 de ori Război Ucraina. Sursa foto: Volodimir Zelenski

Război Ucraina, ziua 630. Volodimir Zelenski a anunţat că rușii „continuă să se răzbune pe Hersonul liber”. Regiunea Herson a fost bombardată de 124 de ori doar într-o zi.

Război Ucraina, ziua 630. Alarmele de avertizare a populației au fost activate în regiunile Herson, Nicolaev, Krîvîi Rih, Zaporojie și Dnipro. În noile atacuri rusești s-ai folosit drone de tip „Shahed”. Președintele ucrainean a declarat marți seara că armata ucraineană a raportat o creștere a atacurilor forțelor ruse în jurul Donețk, Kupiansk și Avdiivka.

Război Ucraina. Noi atacuri cu drone asupra regiunilor ruseşti

Volodimir Zelenski a spus că rușii „continuă să se răzbune pe Hersonul liber, bombardând centrul orașului. Regiunea Herson a fost bombardată de 124 de ori în ultima zi, iar în urma atacurilor trei civili au murit, iar alți 15 au fost răniți”, se arată în comunicat.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Ne puteți urmări și pe Google News

Război Ucraina, Sursa foto: Facebook

Pe de altă parte, apărarea antiaeriană rusă a distrus în cursul nopții patru drone ucrainene deasupra a patru regiuni rusești, printre care și regiunea Moscova, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Dronele au fost distruse în regiunile Moscova, Tambov, Orlov și Briansk, a adăugat ministerul, potrivit Reuters.

Vladimir Putin, noi amendamente la legea privind alegerile prezidențiale

Război Ucraina, ziua 630. Vladimir Putin a semnat amendamentele la legea privind alegerile prezidenţiale din Rusia, programate pentru martie 2024. La fel ca la alegerile regionale din septembrie, votul va avea loc şi în zonele ucrainene anexate de Moscova în septembrie 2022 şi supuse legii marţiale:

  • Republica Populară Doneţk,
  • Republica Populară Lugansk,
  • Zaporojie,
  • Herson.

Legea restricţionează şi mai mult accesul presei la secţiile de votare, interzicând jurnaliştilor neacreditaţi să filmeze şedinţele Comisiei Electorale şi să înregistreze videoclipuri în secţiile de votare din locaţiile militare.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi tren

Sursa foto: Facebook

Rheinmetall va furniza Ucrainei 25 de tancuri Leopard 1

Producătorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei 25 de tancuri de luptă principale Leopard 1A5. Este doar o parte a unei comenzi finanțate de guvernul german.

„Guvernul ucrainean a atribuit Rheinmetall un contract pentru sistemele Leopard 1, inclusiv 25 de tancuri de luptă principale Leopard 1A5, cinci vehicule blindate de recuperare (Bergepanzer 2) și două tancuri de antrenament pentru șoferi”, se arată în comunicat.

Între timp, sute de mii de refugiați din Ucraina își riscă viețile și se întorc în țară. Aceştia sunt nemulțumiți de țările vest europene și spun că sistemul medical ucrainean e mai ieftin. Iar medicii sunt mult mai atenți, notează The New York Times.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi aeronavă

Război Ucraina. Sursa foto: Facebook

Jens Stoltenberg: NATO ar trebui să ajute mai mult Ucraina

Jens Stoltenberg este îngrijorat pentru că situația pe câmpul de luptă este dificilă.  NATO și aliații săi europeni ar trebui să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, a declara, marți, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea întâlnirii cu miniștrii apărării din statele UE.

„Mă aștept ca în timpul întâlnirii să luăm în considerare situația din Ucraina, unde luptele intense continuă. Situația de pe câmpul de luptă este dificilă, iar acest lucru face și mai importantă continuarea și creșterea sprijinului nostru pentru Ucraina. Nu putem permite președintelui Putin să câștige. Ucraina trebuie să rămână un stat suveran independent în Europa și este în interesul nostru să sprijinim Ucraina”, a subliniat Jens Stoltenberg.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Sursa foto: Facebook

Război Ucraina. Rusia foloseşte drone kamikaze

Un înalt oficial militar ucrainean a declarat că trupele ruse au continuat încercările de asalt simultan în mai multe direcții în estul țării și că sporesc utilizarea dronelor kamikaze. Șeful forțelor terestre ale Ucrainei, generalul Oleksandr Syrskyi , a declarat că Rusia, în ciuda pierderilor mari, a atacat pozițiile ucrainene de lângă Kupiansk. „În plus, inamicul a sporit utilizarea dronelor kamikaze”, a spus el pe Telegram.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, a declarat că Rusia a lovit regiunea Nikopol de 11 ori marți, folosind drone kamikaze și artilerie. El a scris pe Telegram că centrul districtului a fost cel mai puternic vizat și că un tânăr de 26 de ani amurit.