RĂZBOI TOTAL între Firea și Teodorovici! CIFRELE publicate de ministrul finanțelor o DISTRUG pe Firea. Breaking news

RĂZBOI TOTAL între Firea și Teodorovici! CIFRELE publicate de ministrul finanțelor o DISTRUG pe Firea. Breaking news

Eugen Teodorovici are ultimul cuvânt în scandalul bugetului capitalei. Gabriela Firea este în alertă! Cifrele făcute publice de Teodorovici o contrazic!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a revenit cu clarificări privind bugetul capitalei în plin scandal privind alocările de bani pentru administrațiile locale.

Proiectul de buget pentru anul 2019 demonstrează că la nivelul capitalei a fost alocat un buget echivalent cu 49% din impozitul pe venit colectat, iar la cele de sector este vorba de alocarea a câte 1.250 de lei/ cap de locuitor.

Aproximativ 6.3 miliarde de lei au fost alocate pentru acoperirea sumelor necesare pentru persoanele cu handicap, dar și pentru indemnizațiile destinate însoțitorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate aceste sume vehiculate, Gabriela Firea a declarat că sumele sunt insuficiente. Gabriela Firea a declarat că proiectul de buget adus în discuție prezintă „o tăiere de aproape 180 de milioane de euro, aproape 25% din buget, ceea ce va afecta foarte mult toate serviciile publice din Capitală.”

Firea plusează și declară că „Sectoarele Capitalei au atribuţii reduse faţă de Primăria Generală a Capitalei, care trebuie să plătească factura socială şi factura serviciilor publice pentru toţi cetăţenii din toate cele şase sectoare ale Capitalei.”

Potrivit lui Teodorovici, repartizarea bugetului va arăta astfel: 

„Bugetele locale: Consilii județene: crește de la 250 lei/ locuitor, la 450 lei pe locuitor. Plafon maxim aprobat este de 275 milioane lei.

 Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

Bugetele locale; plafon minim 12 milioane lei (cu 7 mil. lei în plus față de 2018). Impozit pe venit 60%.

Bugetele primăriilor și orașelor: 6 milioane lei (+3 milioane lei față de anul 2018). Impozit pe venit 60%.

Primării de comune: crește de la 750 lei/ locuitor, la 1.000 de lei pe locuitor (plafon minim 2 milioane de lei). ). Impozit pe venit 60%.

Bugetele locale: Primăria Capitalei 49% din impozitul pe venit colectat la nivelul Capitalei

Primăriile de sector- 1.250 lei/ locuitor

Echilibrarea bugetelor locale: 7,5% din IV- se repartizează în mod egal la consiliile județene pentru finanțarea bugetelor de funcționare ale comunelor și pentru cofinanțarea proiectelor locale.

17,5% din IV- se repartizează tuturor UAT-urilor pentru asigurarea bugetelor de funcționare. Dacă sunt suficiente se alocă sume defalcate de TVA pentru echilibrare

Cheltuieli descentralizate:

1. centre persoane cu handicap

2. centre pentru prouecția copilului

3. indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap

Total, 6,3 mld. lei pentru acoperirea acestei sume se alocă din TVA 11,4 mld. Lei”

„La sectoarele din București 1,250 lei pe locuitor este plafonul minim. Pentru finanțarea bugetelor de finanțare a proiectelor comune locale. Acest plafon comun se împarte la județe. Totalul 6,1 miliarde de lei care se asigură de la bugetul de stat către nivel local. Finanțarea programelor pentru persoanele cu handicap se asigură din se asigură sumele din cotele defalcate de TVA. Acestea nu se mai regăsesc în anexe. Sumele defalcate din valoarea adăugat pentru bugetele locale sunt de aproximativ 11,4 miliarde lei”, a declarat Eugen Teodorovici, conform RTNews.