„Scrisorile pe care USR le-a trimis europarlamentarilor de la Bruxelles au efecte: cel mai mare grup din Parlamentul European, PPE,  a  anunțat deja că o votează pe Laura Codruța Kovesi pentru postul de procuror european.

Sperăm să ne mândrim în curând cu o româncă în fruntea luptei anti-corupție la nivel european, în ciuda încercărilor de sabotaj ale lui Tudorel Toader și PSD-ALDE”, a anunțat USR pe pagina de socializare.

Liberalii, care mai ieri anunțau intenția de logodnă cu USR și PLUS, iar liderul lor, Ludovic Orban, le băga membrilor de partid pumnul în gură, să nu-l mai atace pe Dacian Cioloș, sunt foc și pară.

PNL le reamintește colegilor din USR că ei au fost primii care au susținut-o pe fosta șefă a DNA. „În urma propunerilor înaintate de juriul care a realizat selecția candidaților pentru poziția de Procuror-șef european și a etapelor de procedură care urmează a fi parcurse în perioada următoare, anunț că Partidul Național Liberal va susține ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferință, în persoana Laurei Codruța Kovesi, să fie validat în această poziție deosebit de importantă și prestigioasă în cadrul Uniunii Europene.

În acest sens, reprezentanții PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European și a grupului Partidului Popularilor Europeni – cel mai puternic partid la nivel european – pentru a obține un vot favorabil candidaturii fostului procuror general și procuror-șef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie”, declara Ludovic Orban la începutul lunii februarie.

Liberalii consideră că gestul lui Dan Barna, președintele USR, nu este altceva decât o încercare de a se lipi de grupul popularilor europeni și îi reamintesc acestuia de încercările pe care le-a făcut pentru a intra în grațiile ALDE Europa. Anul trecut, Dan Barna declara că că USR are discuţii cu familia europeană ALDE  şi că sunt voci în ALDE European care cer scoaterea din familia europeană a partidului român ALDE, condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Laura Codruța Kovesi candidează la șefia Parchetului European. Ea va fi audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârșitul lunii februarie, iar procesul de selecție se va finaliza la sfârșitul lunii martie.