Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean a declarat că decizia luată în ședința Consiliului Executiv nu creează senzația că ar genera mai multă unitate în partid. ai mult, senatorul a denunțat unele tentative de intimidare, precizând că sistemul pe bază de sancțiuni nu funcționează.

„Decizia Comitetului de a sancționa doi lideri importanți ai partidului, reprezentativi pentru 2 organizații puternice, performante, dar și posibilitatea de sancțiuni pentru alți lideri care conduc, de asemenea, organizații dintre cele mai performante nu îmi creează deloc senzația că ar genera mai multă unitate în partid. Dimpotrivă, decizia de sancțiune de aseară îmi generează dubii serioase cu privire la ipoteza calmării situației și la evitarea unor tensiuni care au existat și care există, în continuare. Problema de fond care a constituit, de fapt, obiectul criticilor exprimate în stucturi de partid, uneori înregistrate de o manieră securistică și date publicității, dar și critici exprimate public vizează teme serioase pentru funcționarea guvernării PSD și aici eu cred că e o opinie mult mai largă împărtășită – faptul că guvernarea PSD-ALDE din 2017 și 2018, chiar dacă a generat și rezultate bune în special în materia creșterii veniturilor, e departe de a fi perfectă și că e nevoie de o ameliorarea substanțială a performanței unor miniștri și unor ministere.

Decizia de aseară generează situații foarte delicate în interiorul a cel puțin două organizații și, potențial, discuții cu privire la alte organizații ale partidului. Noi, la Dâmbovița, suntem într-o situație delicată pentru că avem un anumit stil de a funcționa, cu un lider pe care noi l-am ales și îl susținem în continuare, pe Adrian Țuțuianu. Reacția primarilor este una cunoscută anterior. Nu știu, chiar și cu o numire interimară a doamnei ministru Plumb, cum va fi gestionată cu eficacitate din punctul de vedere al performanței politice și electorale situația de aici. Noi riscăm să pierdem și la capitolul simpatie, susținere și din punct de vedere electoral. Avem două competiții electorale foarte importante anul viitor și, deja, simt o lipsă de entuziasm în implicare din partea unor actori politico-administrativi din județ care aparțin PSD.

Va trebui, cumva, să strângem rândurile și va trebui găsită o formulă de reconciliere după ce trece perioada asta emoțională atât de fierbinte. Altfel, aceste decizii de aseară riscă să lase urme mai profunde. Am atâția ani de experiență încât să știu că sistemul nu funcționează, într-un partid atât de mare, pe bază de sancțiuni și de intimidare. Nu așa funcționează. Trebuie să fie o altă logică, a strângerii rândurilor, a găsirii unei formule de a discuta și aspectele critice, cu deschidere, poate de a evita, public vorbind, cuvinte mai aspre.

Va trebui să strângem rândurile la Dâmbovița. Cine crede că, pur și simplu, printr-o decizie a Comitetului Executiv de excludere a lui Adrian Țuțuianu, s-a făcut liniște și pace se înșală. Domnul Țuțuianu rămâne un lider foarte apreciat în județ, nu doar în structura de partid a PSD, iar decizia de aseară ne creează o mare problemă din punctul ăsta de vedere", a precizat Titus Corlăţean.

 

Te-ar putea interesa și: