Război între aliați. Iohannis lovit de unde se aștepta mai puțin

Război între aliați. Iohannis lovit de unde se aștepta mai puțin

Președintele Klaus Iohannis a fost atacat tocmai din tabăra aliaților pe care se bazează pentru organizarea alegerilor anticipate și pentru susținerea guvernării anti-PSD. Într-o postare pe Facebook, deputatul USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe Iohannis de populism și iresponsabilitate pentru că a promulgat legea care permite dublarea alocațiilor pentru copii.

Deputatul USR Cătălin Drulă susţine că preşedintele Iohannis i-a pasat premierului Orban cartoful fierbinte, în condițiile în care ar fi trebuit să solicite Parlamentului să reexamineze legea.

El a arătat că șeful statului a pus în prim-plan propria imagine și dorința de a obține un avantaj în „lupta între palate cu Ludovic Orban”. Drulă face trimitere la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora relațiile dintre cei doi, președinte și premier, s-ar fi tensionat.

„Președintele putea și trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituțional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanțare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficiența acestei măsuri ca politică socială. Istoria acestei dublări de alocații este o istorie a populismului care face ravagii în Parlamentul României. Întâi s-a făcut celebru PNL și dl. Sighiartău care “a dat” o dublare, apoi fix pe același proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca «trolling». PSD a copiat (la bășcălie) discursul PNL de cu un an înainte și l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon”, a arătat deputatul USR.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a atras atenția că o politică socială responsabilă ar trebui țintită pe cei aflați în nevoie și mai puțin pe cei care au venituri mari. El a arătat că există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace, pe care o primesc cei cu venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei, în funcție de numărul de copii și este de părere că ar fi fost mai bine dacă Parlamentul ar fi majorat cuantumul acestui ajutor – alocația pentru susținerea familiei - ASF.

„Am fi putut crește semnificativ cuantumul ASF și chiar să-i ajutăm pe acești oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocațiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic. Am fi putut. Dar e mai simplu să faci «trolling» cu bugetul țării și să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României”, a arătat Drulă.