Evenimentul ZileiInternationalRăzboi în Ucraina. Ziua 80. Şeful serviciilor secrete ucrainene anunță sfârșitul lui Putin și al războiului: Liderul de la Kremlin e bolnav, la Moscova se pregătește un puci

Război în Ucraina. Ziua 80. Şeful serviciilor secrete ucrainene anunță sfârșitul lui Putin și al războiului: Liderul de la Kremlin e bolnav, la Moscova se pregătește un puci

Război în Ucraina. Ziua 80. Şeful serviciilor secrete ucrainene anunță sfârșitul lui Putin și al războiului: Liderul de la Kremlin e bolnav, la Moscova se pregătește un puci
Războiul din Ucraina. Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a declarat că războiul ar putea lua sfârșit la finalul lunii august, iar totul se va termina până la sfârşitul anului. Kyrylo Budanov a mai spus că Vladimir Putin e bolnav și că la Moscova se pregătește înlăturarea sa.

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a declarat că soarta războiul se va schimba la jumătatea lunii august şi se va termina tot până la sfârşitul anului. Oficialul a dezvăluit că a știut acest lucru încă de la începutul invaziei rusești. Kyrylo Budanov  a mai dezvăluit că liderul de la Kremlin este bolnav de cancer și că cea mai mare lovitură pentru Vladimir Putin ar fi îndepărtarea lui de la putere.

Generalul Budanov a știut de la început că va începe războiul, iar primul semn a fost atunci când alţi oficiali de la Kiev au fost public sceptici, dar mai crede și că se va termina curând.

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august”, afirmă el, adăugând că „majoritatea acţiunilor de luptă active se vor fi încheiat până la sfârşitul acestui an”.

„Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineană în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea”, susţine el.

Cu toate că planul Rusiei e neschimbat, statul lui Putin se confruntă cu pierderi uriaşe. Oficialul a mai declarat că se aștepta ca Rusia să nu aibă parte de reușite.

„Ştim totul despre inamicul nostru. Ştim despre planurile lor aproape pe măsură ce sunt făcute”, afirmă oficialul ucrainean, adăugând că „Europa vede Rusia ca pe o mare ameninţare”, se teme de agresiunea ei.

„Ne luptăm cu Rusia de opt ani şi putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit”, dă el asigurări.

Forţele ruse au fost respinse până la graniţa din jurul Harkovului, spune el, dar atacul asupra forţelor aflate mai la sud care încercau să traverseze Siverskyy Doneţ le-a adus probleme grave.

Generalul Budanov a mai declarat că după ce Rusia va câștiga războiul, liderul de la Kremlin și-ar pierde funcția.

Sursă: Oleg Doroshenko | Dreamstime.com

„Va duce în cele din urmă la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse. Acest proces a fost deja lansat şi merge în această direcţie”, a susţinut el. Acesta a mai precizat că este o lovitură de stat.

El a susţinut şi că Vladimir Putin este într-o „stare psihică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”, având cancer, dar şi alte afecţiuni.

Ucraina mai are șanse

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a reușit să aibă controlul asupra a șase localități. Șeful de stat este convins că țara lui mai are șanse de câștig.

”Continuăm să restaurăm teritoriile eliberate ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 aşezări au fost deocupate, adică plus şase în ultimele 24 de ore”, a spus el în discursul zilnic.

„Restabilim acolo energie electrică, alimentare cu apă, comunicații, transport, servicii sociale”, a spus el.

El a mai spus că „eliberarea treptată a regiunii Harkiv” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.

„Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei”, a afirmat preşedintele ucrainean, potrivit News.ro.


Accesează: