Război în Israel ziua 261. Hamas acuză uciderea unor civili în bombardamente israeliene

Război în Israel ziua 261. Hamas acuză uciderea unor civili în bombardamente israeliene Soldați israelieni Sursa foto: X

Război în Israel ziua 261. Hamas anunță că cel puțin 42 de persoane ar fi murit în urma unor atacuri israeliene în nordul Fâșiei Gaza. Șeful biroului de presă al organizației islamiste a dat cifrele cu privire la acest atac.

Război în Israel ziua 261

Un atac israelian a lovit mai multe clădiri din tabăra de refugiați Al-Shati. Iar în aceste lovituri au fost ucise un număr de 24 de persoane, refugiați palestinieni. Informația a fost prezentată de Ismail Al-Thawabta șeful biroului de presă al Hamas. Potrivit spuselor sale, alte 18 persoane au murit într-un alt atac asupra cartierului Al-Tuffah

În total a declarat oficialul organizației islamiste, în Fâșia Gaza, în cele două atacuri, au murit 42 de persoane.

Armata israeliană a confirmat cele două atacuri într-o scurtă declaraţie. Oficialii de la Tel Aviv ai IDF au precizat că atacurile au vizat două infrastructuri militare ale Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu puţin timp în urmă, avioanele Forţelor de Apărare ale Israelului au lovit două infrastructuri militare ale Hamas la periferia oraşului Gaza”, a anunţat armata israeliană.

Crucea Roșie a acuzat un bombardament

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat că 22 de persoane au fost ucise într-un atac cu obuze care a afectat biroul său din Gaza. Zona este înconjurată de sute de refugiaţi palestinieni, care trăiesc în corturi, scrie The Guardian. Ministerul Sănătăţii al Hamas a declarat că au fost înregistraţi 25 de morţi şi 50 de răniţi în bombardamente. Aceste lovituri au fost puse pe seama armatei israeliene.

Crucea Roșie Internațională nu a spus cine a tras „proiectilele de calibru greu”, dar într-o declaraţie pe platforma de socializare X a spus că obuzele „au deteriorat structura biroului CICR”.

Al-Mawasi a fost desemnată drept „zonă sigură” umanitară de către Israel şi mii de oameni s-au refugiat aici în urma atacului asupra oraşului Rafah, din sud. După acest atac, armata israeliană a respins acuzațiile cu privire la implicarea sa în vreun bombardament.

„În ceea ce privește afirmațiile privind un incident de bombardamente în zona Al Mawasi, IDF examinează incidentul. În urma unei anchete inițiale, nu a existat niciun atac direct efectuat de IDF împotriva unei unități de Cruce Roșie. Incidentul va fi examinat rapid, iar concluziile sale vor fi prezentate partenerilor noștri internaționali”, au anunțat oficialii armatei israeliene.

Război în Israel ziua 261. ONU avertizează cu privire la un atac în Liban

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, atrage atenția că lumea nu poate „permite ca Libanul să devină o altă Gaza”. El a făcut o serie de comentarii în contextul amplificării tensiunilor dintre Israel și Hezbollah.

„O mișcare neplăcută – o greșeală de calcul – ar putea declanșa o catastrofă care depășește cu mult granița și, sincer, trece dincolo de imaginație. (...) Să fim clari: oamenii din regiune și oamenii din lume nu își pot permite ca Libanul să devină o altă Gaza”, a spus Antonio Guterres, notează The Guardian.

La începutul acestei săptămâni, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că va veni în curând o decizie cu privire la un război total cu Hezbollah. Generalii israelieni au anunțat că au semnat planurile pentru o ofensivă în Liban. Organizația Hezbollah susținută de Iran a bombardat aproape zilnic cu rachete Israelul, de când a izbucnit războiul din Gaza.

În aceste condiții mii de cetățeni israelieni s-au refugiat din calea bombardamentelor. Pe de altă parte, misiunea Iranului la Națiunile Unite a declarat că Hezbollah are capacitatea de a se apăra și de a apăra Libanul împotriva Israelului. Oficialul de la Teheran a avertizat că „poate că a venit momentul autoanihilării acestui regim ilegitim”.