Război în Israel, ziua 202. Hamas publică un videoclip de propagandă cu ostaticul militar răpit în octombrie

Război în Israel, ziua 202. Hamas publică un videoclip de propagandă cu ostaticul militar răpit în octombrie

Război în Israel, ziua 202. Hamas difuzează un videoclip cu un ostatic militar israeliano-american, răpit în octombrie. Gruparea islamistă palestiniană Hamas a difuzat miercuri, 24 aprilie, o înregistrare video în care apare unul dintre ostaticii pe care militanții săi i-au răpit în asaltul din 7 octombrie anul trecut asupra sudului Israelului şi i-au adus în Fâşia Gaza.

Război în Israel.Hamas publică un videoclip cu ostaticul militar răpit

Ostaticul, care apare singur pe ecran, aşezat pe un scaun de plastic, în faţa unui perete alb, se prezintă ca fiind Hersh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani, răpit de la festivalul de muzică Nova. În această înregistrare video, publicată pe canalul de Telegram al organizației islamiste, Goldberg-Polin spune că este un militar cu cetățenie israeliană şi americană, că are o mână amputată şi că a fost grav rănit în bombardamente israeliene continue asupra enclavei palestiniene.

Mesajul ostaticului pentru Netanyahu

Ostaticul i se adresează, în înregistrare, premierului israelian Benjamin Netanyahu şi membrilor guvernului israelian. Goldberg-Polin a fost grav rănit în atacul Hamas asupra Festivalului de Muzică. El le cere să se gândească, cu ocazia Paștelui evreiesc, la ostaticii din Fâşia Gaza, care se află „în continuare (…) în infern”.

În videoclip, Goldberg-Polin spune că a stat cu prietenii la Festivalul de Muzică Nova când Hamas a atacat festivalul și i-a răpit pe el și pe prietenii săi, contrazicând afirmațiile conform cărora liderii Hamas că nu au vizat civili.

Jerusalem Post nu poate confirma data sau autenticitatea videoclipului. Dar familia lui Goldberg a dat permisiunea instituțiilor media israeliene să distribuie videoclipul.

Biden semnează pachetul de ajutor pentru Israel

Joe Biden a promulgat miercuri pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, adoptat de Congres după mai multe luni de dispute între democraţi şi republicani.

Din pachetul de ajutor pentru Israel, de 26,38 miliarde de dolari, o parte din fonduri vor fi destinate înlocuirii rachetelor consumate pentru doborârea dronelor şi rachetelor iraniene lansate în atacul din 13-14 aprilie. Circa patru miliarde de dolari vor fi astfel alocate pentru consolidarea sistemului antiaerian israelian Iron Dome (Cupola de Fier).

Tot în ajutorul pentru Israel 9,1 miliarde de dolari vor fi alocate nevoilor umanitare, o solicitare a democraţilor, dar este interzisă finanţarea agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), întrucât Israelul a acuzat că reprezentanţi ai acesteia au fost implicaţi în atacul mişcării Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

IDF lovește ținte Hezbollah lângă Ayta Ash Shab. 24 aprilie 2024 (credit foto: UNITATEA purtatorului de cuvânt al IDF)Război în Israel. IDF lovește ținte Hezbollah lângă Ayta Ash Shab. Sursa foto: purtatorul de cuvânt al IDF.

IDF lovește 40 de ținte ale Hezbollah în sudul Libanului

IDF a lovit miercuri după-amiază 40 de locuri Hezbollah în apropiere de Ayta Ash Shab, în ​​sudul Libanului, inclusiv depozite de arme, lansatoare de rachete și alte infrastructuri teroriste, au confirmat IDF.

„IDF și Comandamentul de Nord vor continua să zădărnicească organizația teroriste. Nu ne vom opri până când nu va exista o schimbare a situației de securitate și locuitorii se vor întoarce la casele lor din nord”, a spus un comandant IDF.

IDF a remarcat că Hezbollah folosește pe scară largă zona Ayta Ash Shab în scopuri teroriste, creând zeci de site-uri teroriste folosite pentru a viza Israelul.

La începutul zilei, rachetele antitanc lansate din Liban au lovit două case din Avivim, în Galileea Superioară, miercuri dimineață. Nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

50% dintre comandanții Hezbollah din sudul Libanului au fost uciși

IDF a spus că a ucis șase comandanți la nivel de brigadă Hezbollah și peste 30 de comandanți la nivel de batalion. Ministrul Apărării Yoav Gallant a declarat miercuri Comandamentului de Nord al IDF că au reușit să elimine jumătate dintre comandanții Hezbollah din sudul Libanului.

Jerusalem Post spune că el se referea la comandanții la nivel de brigadă, spre deosebire de comandanții la nivel de batalion. Recent, IDF a declarat că a ucis șase comandanți la nivel de brigadă Hezbollah și peste 30 de comandanți la nivel de batalion.

Șeful Hamas, Sinwar, a ieșit din tuneluri, s-a întâlnit cu teroriști

Șeful Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, a ieșit din tunelurile mișcării teroriste și s-a întâlnit recent cu forțele mișcării, a declarat miercuri o sursă de rang înalt din Hamas pentru Al-Araby Al-Jadeed.

Sinwar „a inspectat recent zonele care au asistat la ciocniri între rezistență și armata de ocupație și s-a întâlnit cu unii dintre luptătorii mișcării la sol și nu în tuneluri”, a spus sursa.

Sursa a susținut că Sinwar „nu este rupt de realitate” acolo unde se ascunde, adăugând „ideea că Sinwar este izolat în tuneluri nu este altceva decât o pretenție din partea lui Netanyahu și a agențiilor sale de a acoperi eșecul lor”, relatează jpost.com.