„Omul-orchestră: un jurnal altfel". Un volum în care Răsvan Popescu s-a distribuit în toate rolurile disponibile

„Omul-orchestră: un jurnal altfel". Un volum în care Răsvan Popescu s-a distribuit în toate rolurile disponibile Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat noul volum. Acesta a fost intitlulat „Omul-orchestră: un jurnal altfel" și îl are în centrul acțiunii chiar pe fostul jurnalist. Cartea conturează parcursul acestuia de la jurnalism la pozițiile în care se iau hotărârile importante la nivel de stat.

Scriitorul Răsvan Popescu a adus pe piață un volum care îi conturează povestea de viață.  În paginile acesteia, cititorii vor regăsi parcursul pe care acesta l-a avut de la statutul de jurnalist la cel de scriitor, iar ulterior într-un context nou, apropiat de pozițiile care coordonează anumite decizii la nivel de stat.

Răzvan Popescu, volum despre parcursul său în carieră

Cartea lansată recent de fostul jurnalist reprezintă și o întoarcere în anii copilăriei. Astfel, în în volumul „Omul-orchestră: un jurnal altfel" , Răsvan Popescu pune laolaltă amintiri prețioase despre familie și cei care i-au stat alături în anii în care a pășit spre drumul maturității, precum și despre locurile dragi în care s-a bucurat de copilărie.

„Scriu în secvențe scurte, în fragmente aparent disparate, idei, confesiuni, impresii, secvențe care nici măcar nu se înscriu cronologic. Important este să le recuperez. Asta face un jurnal. Valorizează memoria, valorizează amintirea”, descrie acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Față în față cu personajele sale

În acest volum, Răsvan Popescu a conturat firul evenimentelor, astfel încât autorul să ajungă faţă în faţă cu personajele sale.  Printre numele cunoscute care apar în paginile scrise de acesta se regăsește și cel al jurnalistei Daniela Zeca-Buzura.

„ Aţi vedea că nu sunt nici pe departe personaj, nici măcar unul secundar. Poate unul eliptic, pentru că sper că avea nevoie de un început bun al cărţii. Şi atunci a găsit unul glumeţ, atât de abil cum este în proză şi a spus aşa: DZB, cum mi se mai spune, sprintenă şi dezinvoltă, auziţi... sper să fac proba acestor calităţi...”,a descris Daniela Zeca-Buzura.

Puterea hotărârilor de stat, conturate de condeiul jurnalistului. Scriitorul Răsvan Popescu, volum impresionant despre viața sa

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Răsvan Popescu, în centrul acțiunii

Alături de cunoscutul fost jurnalist, la întâlnirea de la BNR, a luat parte și Emil Constantinescu. Din perspectiva unui politician, acesta și-a exprimat opinia vizavi de realitatea conturată de scriitor.

„Obişnuiţi să fie personaje, politicienii au o perspectivă specială asupra regimului în care funcţionează rolurile preferate. Mi s-a părut interesant că într-o lume în care toţi aspiră să fie conducători, Răsvan Popescu se autodefineşte ca orchestră, şi nu ca un dirijor. Explicând el însuşi metafora la care a apelat, măruriseşte că s-a distribuit singur în toate rolurile disponibile, care pot construi un om”, notează Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României.

Puterea hotărârilor de stat, conturate de condeiul jurnalistului. Scriitorul Răsvan Popescu, volum impresionant despre viața sa

Emil Constantinescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dincolo de pasiunea pentru jurnalism, Răsvan Popescu  a scris și scenariu de film. De altfel, cartea„În torent”,semnată de renumitul scriitor a obținut premiul anului 2022.