RĂSTURNARE de situație în cazul micuțului Charlie Gard, condamnat la MOARTE de un spital din Londra
- Adrian Pătrușcă
- 14 iulie 2017, 15:41
Cazul bebelușului de 11 luni, ținut ostatic de spitalul Great Ormond Street a luat o turnură nouă. „Este o minune de la Dumnezeu”, spune un preot.
„Suntem martori la o minune în acest caz”, a declarat reverendul Patrick Mahoney, apropiat al familiei lui Charlie, prezent la o nouă înfățișare în fața Justiției, acceptată cu totul excepțional de o instanță din Londra
Charlie Gard, un copil de numai 11 luni, care suferă de o maladie genetică rară, a fost practic condamnat la moarte de mai multe instanțe din Marea Britanie și de CEDO. Aceasta au îmbrățișat opinia clinicii Great Ormond Streea Hospital, unde micuțul este internat, că Charlie trebuie scos de la aparate, ceea ce ar însemna moartea imediată.
Părinții copilului au încercat zadarnic să obțină permisiunea de a-l scoate pe Charlie din spital pentru a-l duce la un tratament revoluționar la o clinică americană. De notat că, în urma mediatizării cazului, s-au strâns din chetă publică peste 1,5 milioane de lire sterline pentru transportul și tratamentul lui Charlie peste Ocean.
Nici măcar să-l ducă pe bebeluș să moară acasă nu li s-a permis celor doi părinți. Donald Trump și Papa Francisc au intervenit public pentru ca părinților să li se redea drepturile asupra copilului.
„Cu zece zile în urmă, practic nimeni nu îi mai dădea vreo șansă lui Charlie Gard să mai trăiască măcar o zi. Justiția stabilise data la care aparatele trebuia să fie deconectate. Însă Dumnezeu a intervenit”, a declarat părintele Mahoney.
Un tribunal britanic analizează noi dovezi privind cazul lui Charlie, care a ridicat numeroase probleme de bio-etică și privind drepturile părinților asupra copiilor lor.
Doctorul I (numele său nu a fost dezvăluit) din New York, a depus zilele trecut mărturie prin video-conferință în fața instanței britanice, afirmând că el îl poate trata pe Charlie, care are cel puțin 10% șanse ca starea sa să se îmbunătățească.
„În sală s-a simțit un frison de emoție când a spus asta”, a declarat părintele Mahoney. Iar doctorul a adăugat că 10% este cea mai modestă apreciere posibilă, un maxim fiind la 56%.
Dezvăluirea dr. I „a schimbat atât de mult situația, încât judecătorul Francis, care prezidează, l-a întrebat pe dr. I dacă ar putea să vină la Londra să-l examineze pe Charlie”, a dezvăluit Mahoney, citat de LifeSiteNews. „Este ceea ce am implorat de săptămâni bune.”
Și reverendul a continuat: „Nu trebuie să deschizi paginile Bibliei pentru a vedea cum răspunde Dumnezeu la o rugăciune. Vezi asta petrecându-se sub ochii noștri aici la Londra, cu un copilaș de unsprezece luni și cu incredibilii lui părinți.”
Întregul „curs al cazului s-a schimbat”, odată cu permisiunea doctorului din New York de a veni aici să-l examineze pe Charlie și cu posibilitatea ca Charlie să meargă în Statele Unite să fie tratat.
„Când (noua) procedura judiciară s-a deschis, majoritatea dintre noi simțeam că, în cel mai bun caz, șansele ca lui Charlie să i se permită să trăiască erau de cel mult 50%. Și totuși, în numai o oră și jumătate, întreaga situație a cazului s-a răsturnat... Acum nu cred că mai există nici măcar un singur expert legal sau ziarist care să mai creadă că aparatele mai pot fi deconectate”, a continuat entuziasmat părintele Mahoney.
De asemenea, în instanță, un reprezentant al guvernului pentru a supraveghea situația lui Charlie, a declarat că deși nu este sigur că noua terapie va ajuta creierul micuțului, totuși ea merită să fie încercată.