Răsturnare de situație în cazul criminalului Iulian Țigănilă. Își arunca victimele în fântâni
- Iulia Moraru
- 26 martie 2024, 07:47
Iulian Țigănilă, cunoscutul criminal în serie care a șocat Argeșul la sfârșitul anilor '90, ar putea fi eliberat. Instanța a hotărât să reducă pedeapsa sa de închisoare pe viață la 25 de ani.
Momentan, conform informațiilor provenite din interiorul sistemului penitenciar, Comisia de liberare condiționată a Penitenciarului de Maximă Siguranță Rahova a respins cererea sa de eliberare condiționată.
Iulian Țigănilă, criminal în serie, ar putea fi eliberat
Situația sa va fi reconsiderată peste șase luni. În această perioadă, condamnatul are posibilitatea să conteste decizia de respingere la instanța de judecată.
15 ani au muncit anchetatorii pentru a găsi trupurile celor șapte victime pe care Iulian Țigănilă le-a omorât. El a avut un complice, pe nume Ion Barbu, cunoscut și sub numele de Chioru.
Cei doi infractori acționau în tandem, selectându-și victimele dintre cei singuri și dependenți de alcool. Își câștigau încrederea și apoi îi omorau fără milă.
Cadavrele celorlalte victime au fost descoperite în intervalul 1996-2002. Investigarea acestui caz complex a fost supervizată de procurorii din cadrul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Își arunca victimele în fântână
Mai mult, Iulian Țigănilă și complicele său se lăudau cu crimele lor printre deținuții din închisoare. Cu privire la una dintre victime, Ion Barbu a declarat că, după ce a fost ucisă, folosind un amestec de ţuică, antigel şi somnifere, ei au aruncat cadavrul într-o fântână abandonată, în apropierea unui arbore secular, lângă Halta CFR Colţu, din comuna Ungheni, judeţul Argeş.
Pe data de 22 iulie 2009, s-a desfășurat o operațiune de investigație pe teren, în timpul căreia subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Argeș au coborât în adâncul fântânii.
În interiorul acesteia, au identificat diverse obiecte, pe care le-au colectat cu atenție și le-au transferat într-o structură de depozitare improvizată, asemănătoare unei plăci de cort de tip militar, înainte de a le ridica la suprafață.
Printre acestea se afla și un craniu uman, potrivit Adevărul.