Evenimentul Zilei > International > Răsturnare de situație în cazul adolescentului ucigaș din Kenosha
Răsturnare de situație în cazul adolescentului ucigaș din Kenosha

Răsturnare de situație în cazul adolescentului ucigaș din Kenosha

Avocații lui Kyle Rittenhouse, tânărul de 17 ani acuzat de uciderea a două persoane și de rănirea alteia în timpul unor tulburări de stradă, marți, susțin că acesta „nu a făcut nimic rău” trăgând în legitimă apărare.

„Kyle nu a făcut nimic rău. El și-a exercitat dreptul dat de Dumnezeu, Constituție, dreptul comun și dreptul la autoapărare”, a declarat Pierce Bainbridge, unul dintre avocații lui Rittenhouse la o conferință de presă.

Rittenhouse (foto) riscă șase capete de acuzare, inclusiv omucidere de gradul întâi, intenționată, și tentativă de omucidere intenționată.

Înregistrările de la locul faptei arată un grup de oameni care îl urmăresc pe Rittenhouse, iar o altă persoană trage un foc în aer, după care Rittenhouse se întoarce și trage într-unul din bărbații care îl fugăreau, se poate vedea pe înregistrări.

Kyle Rittenhouse a fugit de la locul primei împușcături, dar s-a împiedicat și a fost atacat de mai multe alte persoane care îl urmăreau.

Rittenhouse a tras asupra a doi dintre bărbații se aruncaseră pe el, în timp ce era jos, potrivit înregistrărilor video.

Cele trei victime, doi morți și un rănit, ale lui Kyle Rittenhouse erau foști condamnați pentru infracțiuni care mergeau de la agresiune sexuală asupra unei minore la strangulare, potrivit cazierelor la care a avut acces publicația Daily Caller.

„Un copil de 17 ani nu ar trebui să fie nevoit să facă uz de armă în America pentru a-și proteja viața și proprietatea. Aceasta este misiunea statului federal și a guvernelor locale”, a declarat, la rândul său, un alt avocat, John  Pierce.

„Totuși, aceste guverne au eșuat iar cetățenii care respectă legile nu au altă alegere decât de a-și proteja propriile comunități la fel ca strămoșii lor, la Lexington și Concord, în 1775. Kyle nu este un rasist sau un suprematist alb”, a adăugat Pierce.

„El este un american curajos, patriot și milos, care respectă legile, care își iubește țara și comunitatea”, a mai spus avocatul lui Kyle Rittenhouse.

Kenosha, un orășel din statul Wisconsin, este răvășit de tulburări de stradă după ce, duminica trecută, polițiștii l-au împușcat pe Jacob Blake, un cetățean de culoare, de șapte ori în spate, ceea ce a provocat proteste masive ale Black Lives Matter.

Ulterior, s-a dovedit că Blake era înarmat cu un cuțit, a opus rezistență la arestare, nu a putut fi oprit de două tiruri de pistoale cu electroșocuri, și se îndrepta spre mașina unde avea o armă de foc.

În plus, Jacob Blake, cu un lung și greu cazier judiciar, era vizat de un mandat de arestare pentru agresiune sexuală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.