Răspunsul unui parlamentar pentru Cioloș: „Dacă țara asta nu-și permite să le dea bani mamelor, înseamnă că nu trebuie să mai existe”

Răspunsul unui parlamentar pentru Cioloș: „Dacă țara asta nu-și permite să le dea bani mamelor, înseamnă că nu trebuie să mai existe”

Proiectul care prevede majorarea indemnizației de creștere a copilului intră mâine la vot în plenul Camerei Deputaților, în ciuda avertismentului premierului. Valeriu Zgonea i-a invitat pe miniștrii să găsească împreună o soluție privind sursa banilor necesari

Aleșii nu au niciun gând să renunțe la proiectul de lege care majorează indemnizaţiile de creştere a copilului, eliminând plafonul maxim de 3.400 de lei şi înlocuindu-l cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Deși premierul Dacian Cioloș le-a cerut deputaților să indice sursa de finanțare pentru acest proiect, aleșii nu plănuiesc să-l scoată de pe ordinea de zi.

Dimpotrivă, acesta va fi dezbătut și votat în plenul Camerei Deputaților de mâine, for decizional. Proiectul este susținut atât de PSD cât și de PNL, iar surse parlamentare spun că niciunul dintre cele două partide nu-și va asuma în an electoral să nu susțină proiectul. Mai ales după ce și-au votat pensii speciale.

„Efortul bugetar nu e mare”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Proiectul este pe ordinea de zi a plenului Camerei, și sperăm să rămână așa, și să intre în dezbatere miercuri. Eu cred că toată lumea este serioasă și, dincolo de mofturile de fată mare ale premierului, ar trebui să ne gândim ce facem cu țara asta. Fără viitor este moartă, iar viitorul înseamnă copii, care sunt din ce în ce mai puțini. Dacă vrem să fim responsabili, putem găsi soluțiile necesare. Sursa de finanțare este, bineînțeles, bugetul de stat”, a declarat pentru EVZ, deputatul PSD Adrian Solomon, președinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților. El a spus că în lege s-a precizat că intră în vigoare de la 1 iulie, tocmai pentru ca Guvernul să aibă timp să găsească soluții de finanțare. „Efortul bugetar, calculat de noi pe jumătate de an, nu e mare – 182 milioane de lei. Dacă țara asta nu-și permite banii aceștia înseamnă că nu merită să mai existe”, a mai spus Solomon.

Tot ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a invitat pe membrii Guvernului să găsească împreună soluţii de acoperire a impactului bugetar necesar aplicării proiectului de lege privind indemnizaţia pentru mame. „În Constituţie nu scrie că noi suntem cutia poştală pentru legislaţia Guvernului, nici Guvernul nu trebuie să se opună Parlamentului, trebuie să colaboreze”, a susținut Zgonea.