Declarația îi aparține europarlamentarului Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, care a vorbit într-o intervenția la B1 TV despre viitoarele alegeri din PNL. Rareș Bogdan a declarat că în următoarea perioadă își va anunța candidatura pentru președinția partidului cel puțin încă un liberal, care îl va concura pe actualul lider al partidului, Ludovic Orban.

„Urmăriți cu atenție ce se întâmplă de duminică încolo, după Consiliul Național, după ce, în următoarele zile, săptămâni, își vor anunța candidatura toți cei care doresc. Lucrurile vor fi fluide și în continuă mișcare. Și-a anunțat candidatura Ludovic Orban și sigur va mai exista un candidat. Poate doi, poate trei, dar minim încă un candidat”, a declarat Rareș Bogdan la B1 TV.

Europarlamentarul PNL a precizat că în ciuda faptului că 34 de filiale și-au arătat susținerea pentru Ludovic Orban, acest lucru nu presupune, automat că actualul președinte va fi câștigător.

„Putem fi în situația de acum 4 ani. Nu vă uitați la faptul că 34 de filiale și-au arătat susținerea pentru actualul președinte, că în statutul PNL e permis ca o filială să acorde sprijin și să semnez pentru doi sau trei candidați.Eu înțeleg curiozitatatea presei absolut normală și firească, dar lăsați-ne să creăm și noi surprize”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan nu va candida contra lui Orban

Liderul PNL a evitat să dea nume ale unor potențiali contracandidați ai lui Ludovic Orban. El a precizat, doar, că Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, este un „om greu” al PNL. Rareș Bogdan i-a lăudat munca pe care a făcut-o în administrația locală, la Oradea.

Europarlamentarul a precizat că, în ceea ce-l privește, nu va candida pentru prima poziție în partid, dar va face parte din echipa câștigătoare și vizează un nou mandat de prim-vicepreședinte PNL.

„Nu, nu acum. Deci nu am luat în calcul acest lucru. Eu am adus cât am putut PNL, PNL mi-a oferit foarte mult. O să-mi mai ofere și o să mai ofer partidului. Voi intra în echipa câștigătoare pe pozițiile 2 – 3, dar nu voi candida la președinția partidului. O poziție politică importantă, prim-vicepreședinte, dacă vor exista poziții prin schimbarea statutului… Deocamdată voi candida cu siguranță la o poziție de prim-vicepreședinte”, a mai spus Rareș Bogdan.