Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a relatat o discuție pe care a avut-o cu medicul Adrian Streinu Cercel despre măsurile ce trebuie adoptate în această perioadă pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus.

„Am avut o discuție cu domnul Adrian Streinu Cercel care se arăta îngrijorat cu privire la creșterea numărului de cazuri și că putem pierde tot ceea ce s-a făcut până acum. Vedem ce s-a discutat în Chile. Dar decât să ajungem la stare de catastrofă, cum a ajuns Chile. O situație similară în Suedia. Deci, gândiți-vă că ce au cerut specialiștii, poate fi aruncat în aer dacă politicienii se joacă”, a declarat Rareș Bogdan.

Într-o altă declarație publică, însă, europarlamentarul PNL a afirmat că specialiștii în epidemiologie și sănătate publică, precum Adrian Streinu Cercel, Raed Arafat, Alexandru Rafila sau Virgil Musta, sunt responsabili pentru măsurile de relaxare adoptate de Guvern. El a contestat decizia de redeschidere a sălilor unde se practică jocurile de noroc și a cazinourilor.

„Sunt total de acord cu reacția oamenilor, e absolut logică. Sunt 400.000 de oameni în HORECA și doar 150.000 lucrează. Recomandările nu au fost politice, ci au venit de la cei care până acum erau zei, ca domnul Arafat. Cei care au luat decizia nu sunt politicienii. Domnii epidemiologi, Arafat, Streinu Cercel, Rafila, Musta de la Timișoara, au făcut recomandările”, a spus Rareș Bogdan.

Intervenția sa a stârnit reacția medicului Alexandru Rafila care a atras atenția că specialiștii în medicină doar fac recomandări, iar decizia finală în legătură cu măsurile ce urmează să fie adoptate aparține Guvernului format din politicieni. Medicul i-a recomandat lui Rareș Bogdan să-și reevalueze poziția în ceea ce privește profesioniștii, pentru că aceștia încearcă să ajute.

„Dl. Rareș Bogdan ar putea să-și reevalueze poziția în ceea ce privește profesioniștii, pentru că noi încercăm să ajutăm și nu cred că e cazul să demobilizăm oamenii care încearcă să ajute. Responsabilitatea este, în mod evident, politică, și lucrul ăsta trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a spus Alexandru Rafila.

Păcănelele ”diavolului”. Scântei între Rareș Bogdan și Alexandru Rafila: ”Eu merg la biserică”

Cifre alarmante. Urmează dezastrul economic. Câți români au fost puși pe tușă