Evenimentul Zilei > Politica > Rareş Bogdan, apel la președintele Franţei: Interveniți încă o dată. Deveniți avocatul românilor!
Rareş Bogdan, apel la președintele Franţei: Interveniți încă o dată. Deveniți avocatul românilor!

Rareş Bogdan, apel la președintele Franţei: Interveniți încă o dată. Deveniți avocatul românilor!

Europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut apel la președintele Franţei pentru a ne ajuta în nedreptatea care ni se face cu privire la intrarea României în Spaţiul Schengen.

Rareş Bogdan face apel la prietenia care ne leagă încă din veacul 19 cu Franţa. Europarlamentarul se arată extrem de nemulțumit de faptul că deşi România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen, a subliniat fostul jurnalist.

Rareş Bogdan: „Excelența Voastră, domnule președinte al Franței, Excelențele voastre, Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței, încă din veacul 19.

De la istoricii Edgar Quinet și Julles Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători. Generalul Henri Berthelot, i-a numit pe români „familie” și a contribuit la reorganizarea Armatei Române, iar asta ne-a ajutat să ne salvăm nu doar teritoriul, ci si identitatea națională. În ultimele 2 decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE”, a scris europarlamentarul PNL în scrisoarea adresată lui Emmanuel Macron.

Rareş Bogdan, către Macron: Îndatorați-ne încă o dată!

Şi continuă: „Vă mulțumim pentru sprijin! Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen! România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.

Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în tara mea. Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica antioccidentală.

România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism. Noi, românii, vă cerem sprijinul și contăm pe el! Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor și a solidarității! Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonați România în afara zonei Schengen. Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!”, a subliniat Rareş Bogdan în scrisoarea deschisă adresată lui Emmanuel Macron.