Evenimentul Zilei > Horoscop > Raportul referitor la încălcarea legilor concurenței (antitrust) al Comisiei Europene. Fragmente dintr-o poveste neterminată. Taurii nu dau bani cu împrumut, Capricornii să aibă mai multă încredere │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Raportul referitor la încălcarea legilor concurenței (antitrust) al Comisiei Europene. Fragmente dintr-o poveste neterminată. Taurii nu dau bani cu împrumut, Capricornii să aibă mai multă încredere  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

Raportul referitor la încălcarea legilor concurenței (antitrust) al Comisiei Europene. Fragmente dintr-o poveste neterminată. Taurii nu dau bani cu împrumut, Capricornii să aibă mai multă încredere │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

În lume se întâmplă multe lucruri. Multe ne privesc direct și au o influență în viața noastră de zi de zi. Dar, știrile zilnice, global, sunt prea multe, mult mai mult decât poate un om să cuprindă. O statistică spune că într-o zi obișnuită apar pe piață peste o jumătate de milion de informații. Ce să citești, ce să vizionezi, ce să auzi, mai întâi?

 

HOROSCOP Pe 19 mai s-au născut William Waldorf Astor, Ho Şi Min, Grace Jones, Malcom X, Edward  de Bono, Florin Marin, Ion Ţuculescu, Ion Jalea, Patriciu Mateescu.

 

În calendarul popular creştin ortodox sunt Sfinţii: Patrichie, Chiriachi şi Memnon. Dezlegare la pește. Nimic în „Kalendar”.

 

Așa cum am spus ieri, iată câte ceva din curierul de Bruxelles:

 

Raportul referitor la încălcarea legilor concurenței (antitrust) al Comisiei Europene în domeniul comerețului electronic însumează rezultatele celei  mai importante anchete intreprinse în istoria C.E. Raportul final arată că există vulnerabilități importante în ce privește mărcile de îmbrăcăminte în Europa și evenimentele sportive care suportă rigorile reglementărilor impuse de organismele naționale. Acestea au identificat încălcări potențiale ale regulilor concurenței în modalitățile de acordare a licențelor pentru conținuturi de filme și sport. Unele licențe pentru difuzarea evenimentelor sportive durează deja de cateva decenii, cu un acord mediu pe o durată de 17 ani. Producătorii de filme, seriale și conținuturi pentru copii refuză adeseori radiodifuzorilor reînnoirea drepturilor. Una dintre concluziile raportului CE este că aceste refuzuri pot afecta noii veniți pe piața media, dar și posturile de mici dimensiuni care nu rezistă concurenței. Opinia Comisiei este că cei afectați ar trebui să-și dezvolte companiile online, astfel încât conținuturile digitale să devină performante și să facă față concurenței.O altă concluzie  este ca aproape 60% din furnizorii de continut digital care au participat la ancheta au convenit prin contract cu titularii de drepturi sa recurga la geoblocare.Furnizorii de continut pot recurge la geoblocare din motive justificate in mod obiectiv, de exemplu pentru a regla chestiuni legate de TVA sau pentru a respecta anumite dispozitii juridice de interes public. De asemenea, Comisia a prezentat propuneri referitoare la modernizarea normelor UE privind drepturile de autor, in special pentru a spori accesul la continut audiovizual online la nivel transfrontalier, dar tinand seama, in acelasi timp, de rolul important pe care il detine exploatarea teritoriala a continutului audiovizual in modelul de finantare a sectorului audiovizual european. Ambele propuneri sunt in prezent in curs de negociere cu Parlamentul European si Consiliul.

Mai multe la http://ec.europa.eu/competition/antitrust/sector_inquiry_final_report_en.pdf

 

Nu am niciun comentariu, doar că se reglementează prea multe lucruri, piața europeană o să fie strânsă de gât de atâtea recomandări, instrucțiuni și legi.

 

Juriul concursului acustic Palma Ars, a anunțat câștigătorul pentru 2017. Este vorba despre producția Fragmente dintr-o poveste neterminată (o poveste cinematică) de Alfredo Costa Monteiro, electro-acustician. Concursul organizat sub egida EBU a fost prezidat de Elisabeth Zimmermann (ORF) și s-a desfășurat la Viena la invitația ORF. Alfredo Costa Monteiro este un artist sonor, improvizator și compozitor, născut în Portugalia, cu studii multimedia la Paris, la Scoala de Arte Frumoase. Pentru piesa premiată, Monteiro a lucrat cu coloanele sonore din peste 70 de filme din cinematografia europeană a Noului Val. Membrii juriului au fost impresionați de forța poetică a compoziției a materialului istoric și de sunetul delicat. Monteiro se situează între sunet, arte vizuale și poezie vizuală-sonoră. Piesele sale sunt niște instalații sonore care au trezit uimire și încântare. În poezia sonoră, el se concentrează pe muzicalitatea limbajului și a conținutului său fonetic, încercând să mențină un echilibru cu semantica. Poemele sale sunt zgomotoase și poliglote (în special în spaniolă, portugheză și franceză) și creează sisteme combinate din sunete comune din aceste limbi pentru a crea semnificații multiple,  ce pot induce confuzia adeseori.

https://www.ebu.ch/news/2017/05/euroradios-palma-ars-acustica-making-sound-into-a-fine-art

 

HOROSCOP  Până la această știre primită de la UE, nu am auzit de numitul Alfredo Costa Monteiro, nimeni dintre Prietenii Muzicii nu a pomenit de el. Am zis mea culpa și m-am grăbit să-i ascult operele. M-am enervat îngrozitor, am repezit câțiva corespondenți pe net, să mă ierte. Eu nu i-aș fi dat nimic portughezului, poate l-aș fi dat pe ușă afară! O cacofonie dodecafonică este mai muzicală decât zgomotele lui! Iar poemele… să nu mai vorbim. Într-o lume de transexuați, anormală, amorală și imorală, acustica, zgomotele sunt ridicate la rang de poeme și muzică! Nimic melodios, nimic comun cu armonia și muzica, doar ceva acustic și vizual nedefinit care te agresează. Probabil că asta doresc nasurile fine din juriu, să fie agresați! Dar, de gustibus… Unora le place jazzul! Mie îmi place jazzul foarte mult, dar mai ales, epic music! Nu am auzit multă lume care să fie încântată de epic music. Așa că pot să fie și persoane care să guste, să le placă poemele vizuale și acustica, că muzică nu este, ale portughezului Alfredo Costa Monteiro. Săracul Mozart, avea dreptate Falco!

 

HOROSCOP   Mai am pe undeva, pe o casetă Sony, înregistrările cu Ion Boeru și cu chitara lui clasică, acustică, minunată. Asturias – sigur că da! Se spune că Isaac Albeniz ar fi compus piesa pentru pian, dar nu cred, ar fi fost foarte dificil pentru un pianist. Înregistrarea am făcut-o la Sinaia, când Ion a luat primul concurs de chitară clasică din România. Apoi eu am plecat în lume și cred că la fel a făcut și Ion. Nu mai știu nimic de el, de atunci. Prin anii 70 am fost producătorul unui spectacol ad-hoc organizat în încântătoarea sală mare a Muzeului Storck, din București. Răzvan Ionescu recita de parcă a doua zi urma să fie proclamat Papă, Ion Boeru cânta la chitara lui de rupea strunele, iar Aglae Gheorghe dansa, cum numai elfițele mai știau să danseze! A fost un succes monstru, timp de două săptămâni, apoi… a venit într-un suflet badea Victor Rebenciuc să ne avertizeze că Besoiu, pe atunci director adjunct la Bulandra, ne turnase la Securitate, din invidie față de tânărul Ionescu, care își făcea relații și prestigiu cu reprezentația lui de excepție de la Muzeul Stork. Arta este plină de venin, gelozie și invidie, de aceea este așa de umană și frumoasă. Arta, nu zgomotele!

 

Apoi o să văd un film, ceva cu mișcare multă, poate o chinezărie cu Donnie Yen, sau o să vizualizez pe Youtube, epic music cinematic. Fără să uit de canonul meu de călugăr în rodaj, doar în pustnicia mea mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC   Dimineaţa, Marte iţi poate aduce o oportunitate. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine prudentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia ta să fie justă. In aceasta perioadă orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Totuşi disciplina inerentă zodiei – în Berbec sunt cei mai mulţi militari şi sportivi – te ajuta să-ti ordonezi simţămintele şi planurile. Pentru că este vremea planurilor de vacanţă, dar şi timpul pregătirii pentru examene sau alte praguri de trecut. Incep să se lămurească unele probleme legate de bani. Dar ceea ce este caracteristic perioadei în cauză, zilei de 19 mai, ca şi pe termen mai lung este dorinţa ta de schimbare.

 

TAUR   Nu da şi nu lua bani cu împrumut, ziua de astăzi nu este pentru activităţi financiare. Dar poate fi pentru relații sociale și, mai ales, pentru domeniul sentimental, stelele sunt favorabile. Planetele sunt dispuse complex, planetele personale sunt înşirate după Soare, sugerând că ai de ales între două sau mai multe posibilităţi. Luna parcurge încă un arc de cerc declanşând mici crize şi schimbări de situaţie. Jupiter arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou ţi se cere ajutorul. Toată perioada, toată ziua, stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică, decât o manevră strategică.

 

GEMENI  Nu te repezi imediat, așteaptă să vezi ceea ce se mai întâmplă, ce interese apar. O zi în care te poate interesa jocul social, strategiile şi procedurile verificate, care te pot ajuta. Astăzi continuă, pe alt registru, disponibilitatea ta pentru comunicare si usurinţa transpunerii în vorbe a unor trairi. Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să fi cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească şi îţi răspund pe măsură la gesturile tale tandre şi semnele tale de consideraţie. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, pe seară, o nevoie de singurătate şi solitudine în care să-ți vezi de gândurile tale.

 

RAC  Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Astăzi fă-ţi o imagine care să corespundă preferinţelor anturajului. Ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur! Nu uita că viitorul şi trecutul sunt categorii filozofice – trăim tot timpul în prezent. Atenţie la o posibilă dispută în familie sau în anturaj cu partenerii sau colegii. Dacă lucrurile se înfierbântă, poţi invoca o durere de măsele sau o întâlnire extrem de importantă – nu lăsa ca situaţia să se deterioreze – amână tot ce nu poţi stăpâni! Ai de luat mai multe decizii, care de fapt sunt într-un lanţ logic de hotărâri.   Prima impresie, prima părere este cea bună!   Da curs intuiţiei astăzi, lasă logica pe mâine!

 

LEU  Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor sau rudelor impunând date şi planuri. Iti poti controla anturajul şi fără să le faci program, sau să ragi la ei, ca leul în junglă! Trebuie să fii mai vigilent şi mai pe fază decât de obicei ca să eviţi o pierdere. Aspectele negative sunt în casa banilor şi a proprietăţilor şi în cea a prietenilor şi a relaţiilor sociale – aşa că trebuie să-ţi îndrepţi atenţia şi să-ţi pui abilităţile la maximum pe aceste domenii. Pe de altă parte ai posibilitatea să te relaxezi şi să te odihneşti, să te simţi bine – este o perioadă de timp când aspectele lui Venus te fac mai drăgălaş şi vesel tare de tot!

 

FECIOARĂ   Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Rezolva cu mult calm și iscusință discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o vorbă bună pot rezolva multe, sau, nu strică nimic! Nu mai îţi încărca imaginaţia cu scenarii de coşmar, pentru că nu or să aibă loc, în nici un caz. Horoscopul tău, pe termen lung, este bun şi foarte bun. Nimic foarte neplăcut, sau nimic foarte rău. Toţi ai tăi sunt bine şi după horoscopul tău poți avea numai motive de bucurie şi mândrie.  Dar imaginaţia ta nu poate fi strunită aşa de uşor pentru că este ca un incendiu în savană. Trebuie să fii liniştit şi calm cu toate că stelele şi mai ales Luna te împung ca să-ţi mărească stresul cotidian.

 

BALANŢĂ   Nu începe ceea ce nu poți să termini singur. Nu te baza pe ajutorul, chiar promis. Însă, dimineața, realizări mici însă pline de bucurii. Azi fii la obiect, scurt, clar, nu ține discursuri! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Stelele spun că variaţiile bruşte de presiune, temperatură şi umiditate sunt duşmanii tăi cei mai mari. După tine însuţi, bineînţeles, care fumezi cam mult şi nu te odihneşti suficient – ba, în ultimul timp te şi enervezi aiurea … Gata cu imprudenţele! Fii conservator în idei şi reţinut în exprimare.

 

SCORPION   Se apropie weekendul cu praznicul împărătesc, Sfinții împărați, cu cadouri și surprize. Cheltuielile şi veniturile sunt dezechilibrate in bugetul tău personal. Astăzi trebuie să iei măsuri! A doua parte a zilei este mai bună. Poate ieşi în oraş, te distrezi un pic la o terasă cu prietenii! Trebuie să reflectezi un pic. Să te sfătuieşti cu cel mai bun prieten al tău. Adică cu tine însuţi. Ai multe pe suflet, aşa este? Chiar dacă nu recunoşti, tot aia e! Trăirea asta cam profundă şi complicată, ca să nu mai punem la socoteală efortul intelectual, te va consuma cam toate orele de lumină ale zilei, în care nu vei face altceva decât planuri de viitor şi procese de conştiinţă.

 

SĂGETĂTOR   Ai o zi echilibrată și, dacă nu derapezi în natură cu vreo remarcă aiurea, poate fi chiar plăcută. O schimbare este necesară pentru că o mică sau mai mare nerealizare te pune pe gânduri. Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Deci, poţi să speri astăzi în rezolvarea favorabilă a problemelor tale tactice, fie profesionale, fie sentimentale. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil(ă).  Totuşi, planeta Venus, chiar afectată, poate să iţi aducă o oportunitate neşteptată. Care prilej trebuie analizat pe îndelete – nu te repezi, ca de obicei. Nu te grăbi, dar nici nu refuza!

 

CAPRICORN   Întrece-te numai cu tine însuți, nu căuta competiția cu orice preț. Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încetezi să căuţi perfecţiunea. Fii mai ordonat și organizat! Astăzi poţi reuşi ceva mai bine în activităţi legate de mărfuri şi bunuri de consum. Foloseste-ţi cu isteţime resursele pe care le ai şi nu împrumuta bani. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Nu lua bârfele şi zvonurile în serios.  Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung.

 

VĂRSĂTOR  Îţi plac utopiile tehnologice, dar nu te mai gândi ce cadouri scumpe să-i faci celui drag, ci mai curând să fii aproape de el şi să-l înţelegi şi să-l ajuţi, să-i faci viaţa mai plăcută! Nu este momentul să exgerezi cu efortul, în special cu cel fizic. În limite acceptabile, astăzi poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece ai o conjunctură favorabilă. Profită de bunăvoinţa stelelor şi avansează pe drumul intereselor tale imediate. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. Poţi să primeşti o veste despre nişte realizări mici, dar care pot să te bucure mult. De asemenea supravegheaza-ti timpul, programarea timpului, să nu intrii în criză, să nu întârzii!

 

PEŞTI   Fericiţi fie făcătorii de pace! Poți să mediezi între două colege care s-au certat, dar nu mai ştie niciuna din ce. După ce o să salvezi tot ce se poate salva, o să te gândeşti şi la tine! Ai o idee, un proiect, sau important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer și nefavorabile cu semnele de pamant si apa. Pentru o buna parte din nativii din zodia de apă a Peştilor, veselia, entuziasmul si buna dispozitie sunt coordonatele serii de astăzi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: