Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Prună: Alții construiesc AUTOSTRĂZI prin munte în TREI ANI, nouă ne trebuie CINCI pentru un PENITENCIAR
Raluca Prună: Alții construiesc AUTOSTRĂZI prin munte în TREI ANI, nouă ne trebuie CINCI pentru un PENITENCIAR

Raluca Prună: Alții construiesc AUTOSTRĂZI prin munte în TREI ANI, nouă ne trebuie CINCI pentru un PENITENCIAR

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a susţinut vineri în cadrul unei dezbateri publice la Cluj că, după legislaţia actuală, este nevoie e minim cinci ani pentru construirea unui penitenciar, scrie Agerpres.

'Pe termen scurt, trebuie să găsim niște soluții, să rezolvăm niște probleme sistemice. (…) Am mers foarte mult în penitenciare în primele luni și am văzut că aproape toate persoanele cu care eu am discutat, sute de persoane, mi-au zis în general două lucruri. Mi-au zis că, bun, condițiile sunt cele care sunt, sunt precare, proaste și că ei înțeleg că nu se pot corecta de pe o zi pe alta. Ați spus că, pe termen scurt, soluția sunt penitenciare noi sau reabilitarea unor unități militare. Nu, nu sunt soluții pe termen scurt pentru că durează, după legislația română — nu mă întrebați de ce — cinci ani ca să construiești un penitenciar, dacă nu se întâmplă nimic pe parcurs. Alții fac niște autostrăzi în trei ani, prin munte, nouă ne trebuie, după legislația română, cinci ani, repet, dacă nimeni nu contestă nimic pe parcurs. Atunci, cei cu care am vorbit în detenție mi-au spus mie și colegilor mei că, bun, înțelegem, dar vrem să muncim. Chestiunea aceasta revine recurent, chestiunea aceasta cu munca', a spus Raluca Prună.

Totodată, ea s-a declarat nemulțumită de comunicarea administrativă, afirmând că n-a știut decât după șapte luni de mandat ca ministru că Penitenciarul Gherla este un exemplu de bună practică în ceea ce privește dreptul la muncă al deținuților.

'Noi suntem aici într-o situație fericită, la o dezbatere unde participă conducerea Penitenciarului Gherla, care a făcut lucruri extraordinare. (…) Eu spun foarte deschis: eram de șapte luni ministru și, până pe data de 3 iunie, discutând despre penitenciare cu conducerea ANP, nimeni n-a considerat necesar să întrebe sau să mi se spună că există modele de bună practică, precum cel de la Gherla', a adăugat Raluca Prună.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: