Evenimentul Zilei > International > RAINEWS: Pieţele din Wuhan au fost luate cu asalt de locuitorii blocaţi în oraşul aflat în carantină
RAINEWS: Pieţele din Wuhan au fost luate cu asalt  de locuitorii blocaţi în oraşul aflat în carantină

RAINEWS: Pieţele din Wuhan au fost luate cu asalt de locuitorii blocaţi în oraşul aflat în carantină

Autorităţile chineze au decis joi închiderea oraşului Wuhan, interzicând accesul la toate conexiunile care părăsesc metropola cu 11 milioane de locuitori.

Zborurile, trenurile şi transportul public, inclusiv autobuzele, serviciile de metrou şi feribot, sunt suspendate în timpul vacanţei pentru Anul Nou Lunar.

Autorităţile le-au cerut rezidenţilor să rămână în oraş în încercarea de a pune în carantină virusul mortal al cărui prim focar pare să fi fost piaţa de peşte din Huanan unde nu numai că s-a vândut peşte, ci şi alte animale de fermă, păsări de curte, lilieci şi acei şerpi care, după unii oameni de ştiinţă, s-ar afla de fapt la originea infecţiei.

Luate cu asalt, rafturile supermarketurilor şi standurile de fructe şi legume s-au golit imediat, iar pieţele locale şi-au epuizat rapid stocurile.

Cozi lungi şi la benzinării pentru alimentare, o frenezie agravată de zvonurile privind epuizarea combustibilului.

Panică în rândul rezidenţilor care, înainte de a se baricada acasă, au anunţat că în multe farmacii nu se mai găsesc măşti de protecţie.