„Răfuială” între un fost ministru și o vedetă TV: „Căutați câteva minute de inteligență...”

„Răfuială” între un fost ministru și o vedetă TV: „Căutați câteva minute de inteligență...”

Daniel Funeriu, fostul ministru al învățământului în guvernul „Boc II”, se află în mijlocul unui război online cu Banciu.

„Sunt surprins că eruditul domn Banciu mă ia în șuturi (luftând, desigur) referitor la postarea mea Chirac vs Le Pen. Îmi promite și o lecție de cultură despre epoca Chirac (pe care l-am votat în 2002) și Le Pen (împotriva căruia organizam demonstrații în Strasbourg în 1990) uitând zicala „la culture, c'est comme la confiture: moins on en a, plus on l'étale”.

Totuși, domnule Banciu, eu continui să apreciez rolul educațional al monologurilor dumneavoastră -sunt utile bravelor gospodine insomniace- și, pentru a vă face să evitați greșeli pe viitor, o să vă explic când o să am răgaz de ce anume numele meu se pronunță Funériu și nu Funeríu. Dacă numele dumneavoastă ar veni de la "banc" (ceea ce unii ar considera à propos) cred că și dumneavoastră v-ați supăra să vi se spună Bancíu 😉

Ne puteți urmări și pe Google News

PS: nu e nimic rău că faceți educație gospodinelor, nu e o ironie. Căutați cele câteva "minute de inteligență" făcute de mine și veți vedea cât sunt de serios când vă laud 😉

PPS: reproşul pe care mi-l faceți că nu aş cunoaşte politica din Franța mi-a amintit reproşul făcut de un bovin senator PSD că „nu am citit Legea educației”. Ceea ce, în cazul bovinului pesedist, factual, era corect: o scrisesem, nu o citisem”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.