Evenimentul Zilei > Politica > Rafila se vrea premier, dar spune că se mai gândește. Pentru a guverna o țară este nevoie de mai mult!
Rafila se vrea premier, dar spune că se mai gândește. Pentru a guverna o țară este nevoie de mai mult!

Rafila se vrea premier, dar spune că se mai gândește. Pentru a guverna o țară este nevoie de mai mult!

Proaspăt ales, Alexandru Rafila, propunerea celor de la PSD pentru poziția de premier al României, se codește să accepte funcția.

Prezent în studiul unei televiziuni de știri, Alexandru Rafila a spus că actuala guvernare PNL a eșuat în a gestiona criza provocată de noul coronavirus.

„Scopul electoral a venit în contradicție cu scopul de sănătate publică. Am ajuns să nu mai controlăm pandemia pentru că spitalele sunt depășite, ATI la limită și nu se pot face noi internări. S-a ajuns la o limită care, din păcate, a fost acceptată fără niciun fel de reacție în condițiile în care ceva trebuia făcut și în domeniul sănătății publice și asistenței medicale”, a spus Rafila, care a fost ales în Parlamentul României, de pe listele PSD.

Referior la nominaliarea lui de către PSD pentru funcția de premier, Alexandru Rafla a spus că se simte onorat dar că trebuie să reflecteze mult asupra acestui subiect.

„Sunt onorat, dar e o propunere care trebuie să fie foarte bine cântărită din punct de vedere al responsabilităților, pentru că nu nominalizarea e importantă, ci gestionarea corespunzătoare a acestei țări. Nu pot să o diger peste noapte, pentru că implică multă reponsabilitate și răspunsul meu trebuie foarte bine cântărit. Nu sunt într-o campanie de acumulare de funcții, ci e vorba de responsabilitate inclusiv personală”, a mai spus reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Alianțele pe care PSD le va face

Pentru a face un guvern, și dacă ar fi nominalizat pentru funcție de prim ministru, Alexandru Rafila va trebui să poarte discuții cu alte partide parlamentare, USR sau AUR, pentru a avea o majoritate parlamentară.

„Situația politică, ca urmare a evoluției în economie și problemelor din societate, va duce la o reașezare pe scenă politică iar PSD să fie invitat într-o coaliție care să poată să gestioneze problemele din sănătate, social și economic. Dacă suntem toți responsabili, dacă nu suntem încrâncenați și dacă ne gândim că locul nostru în Parlament se datorează alegătorilor, atunci așa ar trebui să se întâmple într-o țară din UE, într-o situație de criză. Timpul o să demonstreze dacă am avut dreptate sau nu, important e să aducem sub control criza de sănătate publică și să repornim economia, ca oamenii să desfășoare o viață cât mai apropiată de normal”, a spus profesorul.

Despre colaborarea cu AUR, Alexandru Rafila a fost foarte sincer: ”Nu cunosc acest partid”.

„În mod evident că nu pot să fiu de acord cu nerespectarea măsurilor de sănătate publică. Nerespectarea unor măsuri de sănătate publică nu este discutabilă din niciun punct de vedere. Nu cunosc doctrina acestui partid, e nou venit pe scena politică”, a spus Rafila.