Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rafila, despre o eventuală candidatură de președinție. ”Niciodată să nu spui niciodată”
Rafila, despre o eventuală candidatură de președinție. ”Niciodată să nu spui niciodată”

Rafila, despre o eventuală candidatură de președinție. ”Niciodată să nu spui niciodată”

Tema candidaturii sale la viitoarele alegeri prezidențiale din România planează constant asupra deputatului PSD Alexandru Rafila.

Acesta a fost chestionat, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV cu privire la intențiile sale și ale partidului la alegerile din 2024 pentru un nou președinte al României.

“Mai avem mult până la alegerile prezidenţiale şi nu am un astfel de obiectiv. Sigur că în viaţă nu poţi să spui ”niciodată nu va fi ”sau aşa ceva, dar nu este, cu siguranţă, obiectivul meu. Eu cred că Partidul Social Democrat în momentul de faţă oferă o alternativă la actuala guvernare, sunt foarte mulţi colegi foarte buni pe domeniile lor de activitate şi cred că este un lucru important, în România, noi trebuie să facem o pace socială şi să schimbăm mentalităţile astea de excludere, de ciclicitatea aceasta a modului de manifestare a unor atitudini antidemocratice, cum se întâmplă în momentul de faţă.” a spus deputatul.

Acesta a făcut referire și la recenta  Aţi văzut chestiunea cu Avocatul Poporului care decizie privin Avocatul poporului. ”A fost tranşată de Curtea Constituţională în unanimitate, ca să nu mai fie discuţii că ”Domnule erau unii care erau influenţaţi de PSD”. Deci şi ăia care au fost influenţaţi de PSD şi PNL şi poate de USR au votat la fel , pentru că nu era constituţional, în mod evident”, a explicat Rafila.

”Dacă nu ieşim din acest cerc, atunci nu o să ne facem bine niciodată”

În cadrul aceleiași emisiuni,  Alexandru Rafila a susținut că PSD trebuie să aibă un candidat la prezidenţiale care să îşi propună dezvoltarea României fără aceste tensiuni din zona politică.

“Noi trebuie să ieşim din această ciclicitate în care facem lucruri care sunt la limita democraţiei sau sunt la limita legii şi sunt antidemocratice, menţionând predecesorii care au făcut acelaşi lucru. Dacă nu ieşim din acest cerc, atunci nu o să ne facem bine niciodată şi cred că dacă Partidul Social Democrat va avea pentru preşedinţia României un candidat şi nu mă refer niciun fel la persoana mea, care să aibă ca obiectiv dezvoltarea României sănătoasă fără aceste tensiuni care se manifestă în zona politică şi care au reverberaţii foarte mari în zona socială şi care au consecinţe în plan economic cred că Partidul Social Democrat poate să ofere un astfel de candidat”, a completat Rafila.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: