Enache Jiru a ocupat de-a lungul timpului numeroase funcții în sistemul bancar și în aparatul de stat. El și-a început cariera la Banca Naționala a României, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internaționale, iar din 1998 a activat a ocupat atât funcții publice, cât și poziții de conducere în mediul privat. Enache Jiru a ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor, în 2001-2004 și din iulie 2012, cu atribuții legate de coordonarea Trezoreriei statului.

Totodată, Enache Jiru s-a mai alat la conducerea CEC Bank. În perioada 2000-2001 a fost vicepreședintele băncii, iar din toamna lui 2004 și până în martie 2005, a fost președinte al CEC Bank.

Schimbarea lui Radu Grațian Ghețea din fruntea CEC Bank vine pe fondul scandalului legat de faptul că banca i-a acordat credite fiicei președintelui Traian Băsescu pentru a cumpăra un teren în comuna Nana. Într-un interviu acordat EVZ, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a arătat că funcționarii CEC Bank au respectat normele BNR atunci când au aprobat împrumutul.