Editura Evenimentul si Capital

Radu Duda: un coțcar la Casa Regală

Malin Bot
Autor: | | 48 Comentarii | 35702 Vizualizari

Știrile despre înrăutățirea stării de sănătate a Regelui Mihai I și unele discuții fierbinți din rețele sociale care îl au ca subiect pe Radu Duda, ”Alteță Regală”, mi-au adus aminte un subiect mai vechi despre care am scris la Timișoara.

Întâmplarea este elocventă pentru a descrie acest personaj înfipt în Casa Regală a României în 1996 și devenit ”Reprezentant Special al Guvernului Român pentru Integrare, Cooperare și Dezvoltare Durabilă”, în perioada de glorie a cuplului Iliescu-Năstase.

Mulți dintre amicii monarhiști cu care discut din când în când despre acest personaj au convingerea că Duda este un pion infiltrat de moștenitorii Securității în Casa Regală, așa cum au fost minate toate partidele istorice cu turnători și oameni controlabili apoi, când conjunctura de moment a cerut-o.

Are o logică interesantă această convingere, dincolo de informațiile care îl vizează punctual pe Radu Duda, în strategia generală pe care Iliescu a croit-o după 1989 cu gândul numai și numai la cum poate să ducă mai departe pe noi culmi ”nobilele idealuri ale comunismului”.

Camarila lui Iliescu a știut, din anii `90, să planteze semințe ale răului în toate zonele societății, cu scopul de a putea sabota din orice parte evoluția României către o democrație consolidată, pentru a ne ține cât mai aproape de Moscova, în primii ani de după 1989. Apoi totul a devenit o problemă de continuare a îmbogățirii și de supraviețuire a mafiei care s-a născut în anii `90.

Strategia sabotării primilor ani de libertate a fost gândită și trasată chiar în biroul ambasadorului URSS la București, Evgheni Tiajelnikov, în 27 decembrie 1989, la o zi după ce Iliescu l-a lichidat pe dictatorul Nicolae Ceaușescu.

În 27 decembrie 1989 Ion Iliescu și Petre Roman discutau cu diplomatul sovietic cum să facă să anexeze cât mai bine România la Moscova și mai ales cum să evite evoluția României către Occident.

Citiți ce spunea Iliescu ambasadorului URSS și înțelegeți multe dintre dramele națiunii noastre de după 1990.

”Acum trebuie lucrat individual, ca să evităm împingerea dpre dreapta a proceselor, a problemelor sociale de la noi. Și eu cred că, din punct de vedere politic, preocuparea principală a celor câțiva care suntem aici este să frânăm posibilitatea elementelor de dreapta de a prelua comanda, tendințe care se manifestă și în alte țări socialiste”.

Am citat din volumul ”11 ani din istoria României”, de Doinița Ștefănescu unde este publicată stenograma completă a discuțiilor din 27 decembrie 1989, purtate de Ion Iliiescu și Petre Roman cu ambasadorul URSS la București.

În această frază este explicația pentru mineriadele care au înecat în sânge Piața Universității, pentru eșecul partidelor de dreapta, pentru ”serviciile” care l-au ”înfrânt” pe Emil Constantinescu. Tot aici sunt și motivele pentru care industria românească nu a avut șansa să urmeze calea pe care a mers „excepția Dacia” și a ajuns la fiare vechi într-un proces care a produs miliardari cu averi fabuloase și o mafie cu tentacule în toate partidele.


Subiectul zilei de ieri a fost starea se sanatate a Regelui Mihai. Insa in acest context am discutat cu invitatii... Posted by Malin Bot on Wednesday, March 2, 2016⇒ Tot în strategia explicată de Iliescu ambasadorului URSS ar putea să fie și cheia destinului regal al actorului Radu Duda, ca sa revenim la oaia noastră neagră pentru mulți mornarhiști.

Adevărul este că, dincolo de strategia atât de evidentă a moștenitorilor Securității de a infecta și infesta cu tot felul de boli orice organism care putea să le strice jocurile, de numele lui Radu Duda se leagă niște coincidențe foarte interesante ușor de aprofundat în epoca Google.

Primele semne de întrebare cu privire la Radu Duda au apărut atunci când revista ”Căminul românesc” a publicat un articol semnat de jurnalista Nicolette Franck, considerată o apropiată a Regelui Mihai I și care a scris câteva cărți despre Majestatea Sa. Atunci a fost acuzat Duda direct că a fost înfipt în Casa Regală de Ion Iliescu, care ar fi fost prieten cu tatăl actorului din Iași.

BREAKING. Exit-poll, ora 23:00! Rasturnare de situatie! Care e clasamentul FINAL. Nimeni nu se astepta la asta

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI