Evenimentul Zilei > Sport > Rădoi răsuflă uşurat după succesul cu macedonenii: „Ne-a trecut glonţul pe la cap”
Rădoi răsuflă uşurat după succesul cu macedonenii: „Ne-a trecut glonţul pe la cap”

Rădoi răsuflă uşurat după succesul cu macedonenii: „Ne-a trecut glonţul pe la cap”

Naţionala de fotbal a României s-a impus la limită, în faţa Macedoniei de Nord, iar Mirel Rădoi recunoaşte că tricolorilor le-a trecut glonţul pe la ureche. Selecţionerul promite însă că prima reprezentativă va arăta o faţă diferită în confruntarea de duminică, cu Germania.  

Mirel Rădoi răsuflă uşurat după succesul cu Macedonia lui Goran Pandev. Deşi a fost mulţumit per total de jocul etalat de elevii săi, tehnicianul în vârstă de 39 de ani se teme ca Vlad Chiricheş şi ceilalţi coechipieri ai săi să nu aibă o nouă cădere similară şi în derby-ul grupei, cu nemţii.

„La un moment dat, mi s-a părut că totul e uşor, dar, apoi, ne-a trecut glonţul pe la cap. Într-un singur minut puteam să pierdem totul. Practic, în acele două minute a fost un blank out total pentru noi. Vlad Chiricheş încerca să-i încurajeze, dar ei nu puteau să se mobilizeze. Ştiu că e greu, am trecut şi eu prin aşa ceva” a explicat Rădoi deriva din defensiva primei reprezentative, din minutele 82 şi 83 ale întâlnirii cu oaspeţii de la Skopje.

Rădoi se teme de bătălia cu Germania

Tânărul selecţioner al României speră că va reuşi să pună la punct marile carenţe din apărarea tricoloră până la disputa de duminică, de pe „Arena Naţională”. Rădoi e convins că Germania nu îi va ierta pe tricolori, dacă vor mai repeta astfel de erori. 

„Drumul nostru este abia la început. Putem spune că am început cu dreptul, dar mai avem mult de muncit. Trebuie să ne pregătim şi din punct de vedere mental, fiindcă avem încă probleme la acest capitol şi vreau să le îmbunătăţim. O echipă precum Germania ne va taxa” a fost mesajul de avertisment al lui Rădoi pentru propriii jucători.

Selecţionerul nu îşi asumă merite pentru acest succes

Chiar dacă Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial, la începutul acestei săptămâni, că există şanse mici ca selecţionerul să poată sta pe bancă la duelul cu Macedonia de Nord, Rădoi a primit, în ultima clipă, acceptul autorităţilor sanitare de la Bucureşti de a-i conduce de pe margine pe Valentin Mihăilă şi compania. Tehnicianul de 39 de ani a scăpat de infecţia cu coronavirus şi a avut două teste negative.

„Comunicarea cu jucătorii nu a fost grea. Federaţia a pus la dispoziţie totul pentru a vedea toate antrenamentele online. Am discutat, de asemenea, mereu cu staff-ul meu tehnic. Mă bucur că am reuşit să fiu alături de ei, însă victoria aceasta nu este meritul meu. E meritul jucătorilor şi al staff-ului” a ţinut să sublinieze Mirel Rădoi, la sfârşitul partidei de ieri seară.  

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.