Evenimentul Zilei > Sport > Naţionala intră în era online! Mirel Rădoi va conduce prin internet antrenamentele tricolorilor
Naţionala intră în era online! Mirel Rădoi va conduce prin internet antrenamentele tricolorilor

Naţionala intră în era online! Mirel Rădoi va conduce prin internet antrenamentele tricolorilor

Cu mai puţin de o săptămână de zile până la debutul în campania de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, reprezentativa tricoloră a rămas fără serviciile selecţionerului Mirel Rădoi, aflat în carantină, la domiciliu. 

Răzvan Burleanu a dat asigurări că oficialii FRF fac pregătiri speciale la baza de antrenament a tricolorilor de la Mogoşoaia, pentru a-i pune la dispoziţie selecţionerului Mirel Rădoi toată aparatura necesară pentru supravegherea video a antrenamentelor.

Depistat, la începutul acestei săptămâni, pozitiv la testul pentru coronavirus, Mirel Rădoi a intrat în izolare şi nu va putea fi prezent la convocarea lotului naţional. Tânărul tehnician în vârstă de 39 de ani va lipsi, în aceste condiţii, de pe banca primei reprezentative la cele trei partide ale lui Chiricheş şi compania programate la sfâşitul lunii martie. 

Rădoi, selecţioner online

Burleanu spune însă că Rădoi va fi permanent alături de elevii săi şi va conduce de la distanţă, prin intermediul internetului, şedinţele de pregătire ale tricolorilor.    

„Am intervenit deja la Mogoşoaia, la baza de pregătire, astfel încât cele două terenuri de antrenamente destinate primei reprezentative să fie conectate la internet de mare viteză. Mirel va putea să urmărească din izolare fiecare fază de la antrenament şi va avea, implicit, posibilitatea de a interveni, dacă este cazul” a precizat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. 

Burleanu se roagă să nu mai apară şi alte cazuri

Burleanu regretă că Rădoi nu va putea lua loc pe bancă la această triplă din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia, dar se roagă, în schimb, ca jucătorii convocaţi la naţională să fie apţi din punct de vedere medical. Şeful FRF speră că pandemia de coronavirus nu va mai produce şi alte absenţe notabile în lotul tricolorilor.

„Este o pierdere foarte mare. Nu ne aşteptam la aşa ceva, mai ales că Mirel Rădoi a şi trecut prin prima fază a vaccinării. În momentul de faţă, tot ceea ce ne dorim este să nu mai avem şi alţi jucători în aceeaşi situaţie” a mărturisit, pe un ton deloc optimist, tânărul conducător al destinelor fotbalului românesc.