Radioul bunicii, o mică comoară în zilele noastre. Prețurile pleacă de la 2.200 lei și ajung până la peste 8.000 de lei

Sura foto: | Dreamstime.com

Conceptul vintage a început să capete proporții din ce în ce mai mari și în România. Oamenii sunt interesați de lucrurile de pe vremea bunicii, de la haine și până la obiecte casnice. Radioul este pe lista obiectelor căutate. Iată cât poți lua pe un astfel de aparat. Costă o mică avere.

Aparatele radio erau adevărate bijuterii pe vremea bunicilor sau străbunicilor noștri, asta pentru că televizorul era o raritate. Astăzi ele nu mai sunt la mare căutare, însă obiectele vintage îi atrag pe colecționari.

Radioul cu tuburi îl puteam vedea astăzi la muzeu sau în unele galerii de artă. El este considerat o piesă de colecție, iar oamenii care l-au păstrat ar putea încasa o mică avere. Astfel de aparate au fost scoase la vânzare pe diverse site-ul de specialitate, în speranța că o persoană doritoare ar putea oferi bani frumoși pe radioul bunicii. Prețul unui astfel de aparat pleacă de la 2.200 de lei și poate ajunge până la peste 8.000 de lei, în funcție de model.

Cât costă radioul bunicii în zilele noastre

Pe platforma OLX găsim multe obiecte vintage. Printre ele se află și un aparat radio fabricat între 1963 și 1964. Vânzătorul spune că Radio Capri 6401 este un model de epocă, cu tuburi. Acesta ar fi „unul dintre radiourile cele mai prestigioase din blocul comunist, vârf de gamă al producătorului, înglobând cele mai performante soluții ale vremii, precum intrare și etaj audio stereo, difuzoare de înaltă calitate, fiind primul model al producătorului cu unghiuri drepte, adaptat stilului de design scandinav al epocii (începutul anilor ‘60)”.

Pentru modelul Radio Capri 6401, vânzătorul cere suma de 2.200 de lei. În anunț este precizat faptul că radioul, deși este foarte vechi, funcționează perfect. Dispozitivul a fost îngrijit, curățat și recondiționat. Vânzătorul precizează că acest model a fost „produs special pentru Republica Populară Română, dovada fiind scala de sticlă ce are notațiile cu prescurtări ale limbii române (ex. UUS – Unde Ultra Scurte, UM – Unde Medii, PU – pickup, MG – Magnetofon, O – Oprire etc)”.

Pe același site de specialitate, un alt vânzător a postat un anunț cu un „radio picap vintage hifi traviata2 S692Ap cu lămpi vechi”. Cei care își doresc în colecția proprie un astfel de dispozitiv trebuie să scoată din buzunar suma de 8.359 de lei. Cumpărătorii vizați sunt strict cei colecționari, deoarece piesa nu mai funcționează.