Radiografia unui scriitor best-seller

Radiografia unui scriitor best-seller

La Editura Humanitas Fiction, în seria de autor dedicată lui Eric-Emmanuel Schmitt, au apărut 11 titluri.

Dramaturgul Eric- Emmanuel Schmitt era cunoscut în România încă din 2003, când a avut loc la Teatrul Nottara premiera spectacolului "Variaţiuni enigmatice", cu Alexandru Repan şi Mircea Diaconu. A urmat, la acelaşi teatru, în 2005, spectacolul cu piesa "Vizitatorul", cu Alexandru Repan. "Am început să public opera de ficţiune a lui Eric-Emmanuel Schmitt în noiembrie 2006, când au apărut, în colecţia "Raftul Denisei", într-o elegantă casetă, trei titluri din "Ciclul Invizibilului", deja bestselleruri în lume: "Domnul Ibrahim şi florile din Coran", "Oscar şi Tanti Roz" şi "Milarepa". Îi citisem deja câteva romane şi eram entuziasmată de cât de mare povestitor este. De aceea, ulterior, i-am dedicat o serie de autor", a povestit directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction, Denisa Comănescu. Piesele puse în scenă la Teatrul Nottara se joacă cu succes şi astăzi. Din 2009, de acelaşi autor, s-au montat două noi spectacole de succes: la Teatrul Naţional, "Tectonica sentimentelor", cu Ilinca Goia; la Teatrul Mic, spectacolul cu piesa "Hotelul dintre lumi", în regia lui Alice Barb, coregrafia fiind realizată de Răzvan Mazilu. Cronică de carte - "Visătoarea din Ostende" Fiecare din cele cinci povestiri (Visătoarea din Ostende, Crima perfectă, Vindecarea, Lecturile proaste şi Femeia cu buchetul de flori) cuprinde o istorie ciudată, care iniţial nu pare plauzibilă şi apoi dobândeşte o consistenţă ce concurează sau depăşeşte realitatea. Ele se citesc pe nerăsuflate. Afli despre o poveste de dragoste cu un bărbat ieşit gol din Marea Nordului, o crimă în vârf de munte, după decenii de căsnicie, eşti copleşit de misterul unei femei care aşteaptă de o veşnicie pe peronul unei gări cu un buchet de flori în mână şi de motivele pentru care un pacient, aflat la reanimare, se simte excitat de asistenta lui. Personajele principale mor şi printre "criminali" se va număra şi un best-seller cumpărat dintr-un supermarket. Prima întâlnire a Clubului Cărţile Denisei

Marţi, 18 februarie, ora 19.00 vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la prima întâlnire a Clubului Cărţile Denisei din acest an, dedicată scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt şi volumului de povestiri "Visatoarea din Ostende". Participă: Radu Gabrea, regizor, Alice Năstase, redactor-şef revista Tango, Silvia Dumitrache, critic literar. Lectură: actriţa Ilinca Goia. Dezbaterea va fi moderată de Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction.

Visatoarea din Ostende, bestseller Gaudeamus 2013  În fiecare dintre povestirile acestui volum, Eric-Emmanuel Schmitt dezvăluie cât de puternic este impactul imaginaţiei asupra existenţelor noastre. Cinci istorii emoţionante conduse magistral de un Prospero modern, care ne conving că visul este adevărata ţesătură din care sunt plăsmuite întâmplările de zi cu zi.   Pentru a-şi vindeca inima rănită, un scriitor se refugiază la Ostende, pe ţărmul anodin şi rece al Mării Nordului. Va sta în vila cochetă a Emmei Van A., o fostă frumuseţe ţintuită într-un scaun cu rotile. Mereu aşezată în dreptul ferestrei din salon, Emma pare să privească spre marea schimbătoare, dar ochii ei nu văd decât imagini din trecut. Un trecut în care, mărturiseşte ea, a trăit o iubire aproape imposibilă, alături de un bărbat cu sânge princiar. Să fi fost această femeie fragilă capabilă de gesturile îndrăzneţe, de îmbrăţişările senzuale pe care le evocă, sau imaginaţia ei se hrăneşte din miile de volume ale bibliotecii din Vila Circe?   Alături de personajele acestui volum, cititorul va încerca să distingă evanescentul adevăr al unei vieţi. Admiraţia unui orb care îi este pacient o face pe timida şi complexata Stéphanie să se vadă cu alţi ochi. Pedantul Maurice Plisson nu mai deosebeşte căsuţa idilică unde-şi petrece vacanţa de teatrul unor misterioase comploturi oculte. Gabrielle de Sarlat descoperă după 30 de ani de căsnicie adevăratul chip al soţului ei, iar femeia cu buchetul aşteaptă zi de zi un necunoscut, sau poate necunoscutul. Cu mână sigură, autorul schiţează destinul fiecăruia la hotarul dintre aparenţă şi esenţă, dintre realitate şi vis.

Clubul Cartile Denisei De ce Cărţile Denisei? Pentru că sunt cărţile căutate, citite, atent alese şi cu dragoste publicate de Denisa Comănescu.

De ce un club de carte? Pentru că fiecare dintre noi am simtit la un moment dat nevoia să vorbim despre cartea care ne-a ţinut treji una sau mai multe nopţi.

"<<Clubul Cărţile Denisei>> vă propune întâlniri memorabile cu lumea fascinantă a ficţiunii care să vă inspire şi să vă facă viaţa mai frumoasă." (Denisa Comănescu)

În fiecare lună, Librăriile Humanitas vor găzdui o întâlnire cu una dintre cărţile Denisei, căreia te invităm să-i fi critic preţ de o oră - sau poate mai multe - împreună cu prietenii sau prietenele tale.Şi cum nu putem fi singuri într-o astfel de întreprindere, în fiecare dintre aceste seri Denisa Comănescu va aşeza printre cititori şi invitaţi surpriză. Seria de autor dedicata scriitorului  Eric-Emmanuel Schmitt La Editura Humanitas Fiction, in seria de autor dedicata scriitorului  Eric-Emmanuel Schmitt, serie coordonata de directorul editorial Denisa Comanescu, au aparut pana in  prezent  11 titluri, intr-un tiraj de aproximativ 80 000 de exemplare. Din Cea mai frumoasa carte din lume, aparuta in romana initial in iulie 2011, s-au tiparit pana in prezent 19 000 de exemplare, iar din Oscar si Tanti Roz, din martie 2012 pana in prezent au vazut lumina tiparului  10 000 de exemplare. Volumul de povestiri Visatoarea din Ostende a aparut la sfarsitul lui noiembrie 2013, la Targul de Carte Gaudeamus intr-un tiraj de 4 000 de exemplare, urmand ca saptamana aceasta sa apara inca 3 000 de exemplare. Denisa Comanescu :”Am inceput sa public opera de fictiune  a lui Eric-Emmanuel Schmitt in noiembrie 2006, cand au aparut, in colectia "Raftul Denisei", intr-o eleganta caseta, trei titluri din Ciclul Invizibilului deja bestselleruri in lume: Domnul Ibrahim si florile din Coran, Oscar si Tanti Roz si Milarepa. Ii citisem deja cateva romane si eram entuziasmata de cat de mare povestitor este Eric-Emmanuel Schmitt. De aceea, ulterior, i-am dedicat o serie de autor”.

In Romania, dramaturgul Eric-Emmanuel Schmitt era cunoscut inca din 2003, cand a avut loc, la Teatrul Nottara, premiera spectacolului Variatiuni enigmatice, cu Alexandru Repan si Mircea Diaconu. A urmat, la acelasi teatru, in 2005, spectacolul cu piesa Vizitatorul, cu Alexandru Repan. Ambele spectacole continua sa se joace cu succes si astazi. In 2009, doua noi spectacole de succes: la Teatrul National, Tectonica sentimentelor, cu Ilinca Goia; la Teatrul Mic, spectacolul cu piesa Hotelul dintre lumi, in regia lui Alice Barb, coreografia realizata de Razvan Mazilu. Din martie 2010, se joaca cu mare succes de public, la Teatrul Bulandra, spectacolul dupa microromanul OSCAR SI TANTI ROZ, cu Oana Pellea si Marius Manole. Un spectacol care dramatizeaza acelasi text se joaca si la Teatrul Radu Stanca din Sibiu. Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt cuprinde pana acum urmatoarele titluri:

  • Domnul Ibrahim si florile din Coran
  • Oscar si Tanti Roz
  • Milarepa
  • Secta Egoistilor
  • Viata mea cu Mozart (volum+ CD)
  • Copilul lui Noe
  • Evanghelia dupa Pilat
  • Pe când eram o operă de artă
  • Concert în memoria unui înger (povestiri)
  • Cea mai frumoasa carte din lume şi alte povestiri
  • Visătoarea din Ostende (povestiri)

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre