Editura Evenimentul si Capital

SECHESTRU pe ateliere şi pe un teren intravilan de 8.775 mp ale RADET-ului. Societatea care dă călldură bucureştenilor este în prag de FALIMENT

Autor: | | 6 Comentarii | 655 Vizualizari

Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport a Energiei Termice Bucureşti (RADET) are datorii de 5 miliarde lei față de peste 90 de creditori. Cei care îşi revendică banii au început deja să ceară se se pună sechestru pe buu

Peste 90 de creditori s-au înscris în tabelul preliminar de creanțe al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET). Cel mai mare creditor al regiei este producătorul de energie termică Electrocentrale București (ELCEN), aflat de asemenea în insolvență, a acumulat creanțe de 3,7 miliarde lei, potrivit profit.ro.

Singurul creditor al RADET care beneficiază de o cauză de preferință la plată este Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF, cu o creanță garantată în sumă de aproape 10 milioane lei. Pentru această datorie, ANAF a pus sechestru, în septembrie anul trecut, pe mai multe active ale Regiei, respectiv un sediu administrativ, mai multe ateliere și un teren intravilan de 8.775 mp.

ANAF figurează și în grupa creditorilor bugetari ai RADET, cu o creanță solicitată de 56,6 milioane lei, stabilită prin două decizii de impunere ale Fiscului, din noiembrie și decembrie 2016. Peste trei sferturi din acestă sumă a fost acceptată de administratorul judiciar Rominsolv în tabelul preliminar de creanțe sub condiția soluționării în favoarea ANAF a contestațiilor RADET la deciziile de impunere și a tuturor celorlalte căi posibile de atac.

Pe sublista creditorilor bugetari mai figurează Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), cu o creanță de aproape 1,3 milioane lei ce include dobânzi și penalități de întârziere, precum și cele șase Direcții de Taxe și Impozite Locale ale sectoarelor Capitalei (creanțe cumulate de 1,05 milioane lei), Municipiul București (căruia RADET îi datorează amenzi neplătite de 15.700 lei) și Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Surpriza, in calendar! Ce se intampla cu Pastele catolic si cel ortodox, la anul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI