Rachetele SkyCeptor, construite la Ploiești. România, pe harta marilor producători mondiali

Rachetele SkyCeptor, construite la Ploiești. România, pe harta marilor producători mondiali Sistemele de rachete SkyCeptor vor fi construite la Ploiești. Sursa foto: Airspace Review / facebook

Unele dintre cele mai bune rachete interceptoare care există la ora actuală în lume, cunoscute sub numele de SkyCeptor, vor fi contruite la Ploiești. Aceste sisteme de rachete interceptoare au la bord aparatură de ultimă generație și sunt mai ieftine decât altele, cum ar fi Patriot.

Uzina Electromecanica Ploiești, care face parte din Compania Națională Romarm, va construi celebrele sisteme de rachete SkyCeptor.

În cursul zilei de miercuri, în prezența ministrului Economiei, Ștefan Radu Oprea, la Ploiești a fost semnată o scrisoare de intenție între Electromecanica Ploieşti și compania Raytheon Missiles&Defense, pentru începerea colaborării privind producţia rachetelor interceptoare SkyCeptor, la Ploiești.

”Semnarea scrisorii de intenţiei vine în continuarea memorandumului de înţelegere semnat în 2022, prin care Raytheon Missiles&Defence şi Electromecanica S.A. au început discuţiile pentru fabricarea rachetelor interceptoare SkyCeptor în România şi este un pas procedural pentru începerea colaborării şi stabilirii cadrului de cooperare”, se arată într-un comunicat oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înainte de conflictul din Ucraina, Rusia a cerut de mai multe ori NATO și Statelor Unite ale Americii, desființarea scutului anti-rachetă de la Deveselu, unde există sisteme de rachete Patriot, un sistem similar cu SkyCeptor, gata în orice secundă să intercepteze orice rachetă balistică care ar intra neautorizat pe teritoriul României și al NATO.

Parteneriatul strategic cu SUA, funcționează

Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea a declarat că industria de apărare românească are nevoie de investiţii, schimburi de tehnologie şi know-how.

De asemenea, demnitarul a subliniat că semnarea scrisorii de intenţie reprezintă încă o dovadă a funcţionării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, ţara noastră fiind profund interesată de consolidarea relaţiilor bilaterale în mai multe domenii, se mai arată în comunicat.

Un memorandum a fost semnat și în luna mai 2022

Interesant este faptul că un alt memorandum pentru construcția acestui tip de rachete interceptoare a mai fost semnat și în luna mai 2022, tot între uzina din Ploiești și compania din Statele Unite ale Americii.

Rachetele SkyCeptor pot doborî rachete balistice și de croazieră, dar și alte tipuri de amenințări avansate în aer.