Evenimentul Zilei > International > Putin va juca hochei pe o banchiză la Polul Nord
Putin va juca hochei pe o banchiză la Polul Nord

Putin va juca hochei pe o banchiză la Polul Nord

Liderul de la Kremlin este invitat la Polul Nord, pentru o confruntare pe gheață a celebrităților

Ambasador al Arcticii și dublu campion mondial la hochei, Viaceslav Fetisov, vrea să organizeze un meci istoric de hochei pe gheața Polului Nord.

Meciul va avea loc la 20 aprilie, la Camp Barneo, tabără de gheață privată, care funcționează temporar, aparținând Rusiei.

În funcție de perioada anului, tabăra de gheață poate servi ca unul dintre cele mai nordice locuri locuite de pe Pământ.

Va fi cel mai nordic meci de hochei pe gheață pentru că Polul Nord se află la aproximativ 100 km de Camp Barneo.

Tabăra Barneo este construită pe o banchiză, la începutul lunii aprilie, și apoi abandonată când gheața devine instabilă și se rupe, câteva săptămâni mai târziu.

Arbitrul meciului va fi Rene Fazel, președintele Federației internaționale de hochei pe gheață.

Fazel este un apropiat al lui Putin și vizitează deseori Moscova pentru întîlniri cu establishment-ul politic rus, scrie The Barents Observer.

„Participanții vor fi politicieni de vârf, staruri de la Hollywood, muzicieni celebri”, a declarat Fetisov, subliniind că obiectivul acestei inițiative este de a sensibiliza opinia publică în fața schimbărilor climatice și a echilibrului fragil al naturii arctice.

Pasionat de hochei, Vladimir Putin a participat și el la mai multe meciuri-spectacol, alături de responsabili guvernamentali ruși,directorii de companii și staruri ale sportului.