Evenimentul Zilei > International > PUTIN și OBAMA au făcut pace. Acord ISTORIC între Rusia și SUA
PUTIN și OBAMA au făcut pace. Acord ISTORIC între Rusia și SUA

PUTIN și OBAMA au făcut pace. Acord ISTORIC între Rusia și SUA

Rusia și Statele Unite ale Americii au semnat, marți, un protocol vizând să preîntâmpine incidente între avioanele celor două țări. Anunțul a fost făcut de oficialii de la Pentagon.

De asemenea, informația a fost confirmată și de Anatoli Antonov, viceministru rus al apărării, informează Agerpres, citând AFP. 
"Cu semnăturile de astăzi (marți), protocolul de acord este în prezent intrat în vigoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook. 
"Memorandumul conține un număr de reguli și restricții vizând să preîntâmpine incidente între avioanele ruse și americane", a spus și Anatoli Antonov. Rusia și SUA efectuează, în cadrul unor operațiuni diferite, lovituri aeriene contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria. 

Atunci când a început să efectueze misiuni de bombardament în Siria, la 30 septembrie, Rusia a cerut negocieri pentru "deconfliction", termen englez ce poate fi tradus schimbul de informații pentru evitarea unui incident între aeronave ale unor țări diferite care intervin în același teatru de operațiuni.
Până în prezent, în spațiul aerian al Siriei nu s-a întâmplat niciun incident major, dar, potrivit unor oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării, avioane ale coaliției au fost nevoite să își schimbe ruta pentru a evita să se găsească în aceeași zonă cu avioane ruse.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: