Putin și-a pierdut încrederea în armată. Mișcarea prin care vrea să-și consolideze puterea și legătura cu FSB

Putin și-a pierdut încrederea în armată. Mișcarea prin care vrea să-și consolideze puterea și legătura cu FSBBreaking News. Război în Ucraina. Ziua 89. Primul militar rus judecat pentru crime de război, condamnat pe viață!. Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin nu mai are încredere în generalii săi și a început să se implice direct în deciziile tactice. Probabil că nu mai are mare încredere nici în spionii FSB, pentru că a decis să angajeze soldații recruți în această structură.

Presa occidentală a relatat în ultimele zile faptul că Vladimir Putin și-a pierdut încrederea în generalii săi. Astfel a hotărât să se implice direct în toate deciziile legate de război alături de Valeri Gerasimov, comandantul forțelor armate.

Și spionii din Serviciul Federal de Securitate au căzut în dizgrație, așa că președintele Rusiei face o nouă mișcare. Soldații recruți (indiferent de studiile pe care le au) se pot angaja în FSB.

Scopul principal este creșterea personalului din Serviciul Federal de Securitate. Soldații recruți cu studii profesionale secundare pot să încheie contracte cu FSB și astfel să înceapă o carieră militară. Aceștia vor primi o indemnizație pentru serviciile lor”, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat, Anatoly.

Conflictul din interiorul FSB

Vladimir Putin și-a pierdut total încrederea în spionii săi cărora le-ar fi reproșat că nu au furnizat informații de încredere. Un jurnalist rus a scris în luna aprilie că generalul colonel Serghei Beseda, șeful secției de informații externe a FSB, a fost fie reținut la domiciliu, fie trimis la închisoare. Alte surse susțin însă că nimic nu este adevărat, iar Beseda este de neatins.

Acea poveste devine din ce în ce mai interesantă și mai complicată. Vedem deja multă confuzie, dar și unele încercări ale FSB-ului de a minimiza conflictul dintre serviciile de securitate și Armată. Câteva surse au raportat că Beseda ar fi fost prezent la înmormântarea unui fost ofițer KGB foarte proeminent (Nikolai Leonov, n.r.), una dintre mâinile drepte ale lui Fidel Castro în Cuba, în urmă cu mulți ani, și de aceea a devenit un fel de legendă a KGB-ului.

Ceea ce înțelegem este că, dacă FSB a făcut acest efort mare de a-l prezenta pe Beseda la înmormântare pentru a încerca să pună capăt discuțiilor și speculațiilor legate de el (și această ruptură, n.r.), atunci se confruntă, de fapt, cu o mare problemă.

Această problemă este cu siguranță acolo, iar Armata dă vina pe FSB pentru multe lucruri. Nu e vorba numai despre decizia de a merge la război , ci și despre modul în care se desfășoară războiul și despre toate greșelile făcute pe front”, a declarat jurnalistul rus Andrei Soldatov pentru Europa Liberă.