Putin și-a încălcat toate promisiunile. ”Nu ne putem implica în politica altui stat”

Putin și-a încălcat toate promisiunile. ”Nu ne putem implica în politica altui stat”Sursa: Arhiva EVZ

Pe 30 iunie, președintele Rusiei are un show anual de televiziune. În anii precedenți, a folosit acest program pentru a stabili planuri pentru viitorul țării și pentru a-și crea o imagine pozitivă în fața populației.

Iată o privire retrospectivă asupra unor promisiuni pe care Putin le-a făcut publicului rus, dar pe care nu a reușit să le îndeplinească.

Putin face promisiuni deșarte

Vladimir Putin: “ Dacă ai spus-o, trebuie să o și faci.” Președintele Vladimir Putin are un trecut plin de promisiuni. În aprilie, Putin a admonestat parlamentarii, spunându-le să nu facă promisiuni dacă nu se pot ține de ele. “A existat o serie de promisiuni, făcute doar pentru a se asigura că votanții îi susțin. ”

Atunci când Putin își ține spectacolul său anual în care răspunde la întrebări, le alege pe cele care au fost atent verificate anterior. El încearcă să clarifice problemele cetățenilor, oferind o viziune pozitivă asupra viitorului Rusiei, prin care își creează și o imagine pozitivă asupra sa. Însă Putin face multe promisiuni, pe care de puține ori le și îndeplinește.

“Mă opun creșterii vârstei de pensionare. Atâta timp cât voi fi președinte, aceasta nu va crește.” În 2018, Putin a semnat o lege prin care a crescut vârsta de pensionare. “Mulți spun că puterea este cea mai mare adicție. Eu nu am simțit niciodată asta. Consider total inacceptabil să te gândești că odată ce ai ajuns pe scaunul cel mai înalt, ești privilegiat să îl păstrezi până la moarte.” Putin a condus Rusia fie din postura de președinte, fie din cea de prim-ministru, timp de douăzeci de ani. Schimbările făcute Constituției în 2020, îi permit lui Putin să rămână la conducerea țării până în 2036.

“Nu vom lua nimic de la nimeni”

„În următorii cinci ani, Rusia va deveni una dintre cele cinci mari puteri economice. Este o sarcină fezabilă.” În 2020, Rusia a abandonat planul de a fi  printre primele cinci puteri economice ale lumii. „Orice persoană care muncește în Rusia trebuie să primească un salariu decent. Populația trebuie să aibă posibilitatea să pună deoparte destui bani care să-i ajute să trăiască după ce se pensionează. Este foarte important ca pensionarii și persoanele cu dizabilități, care nu au aceste posibilități în prezent, să primească o asistență socială considerabilă.” Conform statisticilor Federației Ruse, în 2020, 20 de milioane de oameni au trăit la limita sărăciei. “Sunt pensionară. Primesc puțin peste 200 de dolari pe lună. Ce pot să spun ? Putin râde de noi. Viața mea este ca cea a unui cerșetor.”

“Crimeea este parte a Ucrainei. Nu ne putem implica în politica internă a altui stat. Lăsați-mă să subliniez. Nu vom lua nimic de la nimeni.” În 2014, Rusia a ocupat Crimeea. “ Trebuie să construim o economie inovativă și să facem mai puternice instituțiile democratice.” Unitatea de inteligență economică a clasat Rusia în 2020, pe locul 124 din 167 de țări, conform indicelui democratic. “Una dintre problemele cu care țara noastră s-a confruntat recent, este lipsa încrederii în guvern. Această încredere poate fi recâștigată doar dacă ne ținem promisiunile. În economie, finanțe, politică, peste tot”, a declarat Putin într-un discurs din 2001.