Justin Bronk, un expert în domeniul avioanelor de luptă de la Royal United Services Institute, a declarat pentru Business Insider că înregistrările par să fie autentice.

El a adăugat că o asemenea desfășurare de avioane de ultimă generație reprezintă o manevră a Rusiei pentru a-și spori vânzările de arme, dar și de a obține mai multe informații despre avioanele americane F-22.

„Rusia a desfășurat cam tot ce avea mai valoros din arsenalul său în Siria”, spune Bronk.

Nu este prima dată când experții militari constată că Rusia folosește războiul din Siria ca pe un „show-room” pentru arsenalul său.

De pildă, Moscova a desfășurat în regiune sisteme sofisticate, precum rachete de croazieră lansate de pe submarine, care, deși create pentru bătălii navale de înaltă tehnologie, au fost folosite în Siria împotriva unor ținte nesofisticare, practic fără apărare.

Bronk afirmă că Rusia vrea să își sporească prezența pe piața exporturilor militare. În ceea ec privește apariția pe cerul sirian a aparatelor Su-57, expertul spune că acum fabricanții săi ruși vor putea să afirme că avionul „a fost testat în lupte”.

O afirmație eronată, dat fiind că ele nu vor fi folosite în lupte împotriva unor avioane occidentale similare, ci doar pentru misiuni lipsite de periculozitate.