Putin își caută succesorul. Viitorul Rusiei, în mâinile unui grup restrâns

Putin își caută succesorul. Viitorul Rusiei, în mâinile unui grup restrâns

Schimbările constituționale anunțate de președintele rus, Vladimir Putin, la începutul acestei luni au ridicat multe întrebări, dar acestea sugerează că va trebui să găsească pe cineva care să-l înlocuiască la șefia statului atunci când mandatul său se va încheia în 2024.

Sergei Sobyanin

Guvernul numit de Putin săptămâna trecută include patru viceprim-miniștri văzuți ca oameni ai lui Mishustin în ceea ce pare a fi un vot de încredere al președintelui. Ceea ce a atras atenția analiștilor este că ceilați cinci sunt conectați la primarul din Moscova, Serghei Sobyanin, ceea ce sugerează că acesta ar putea fi un candidat pentru rolul de succesor a lui Putin.

Fostul guvernator al provinciei Tyumen a fost privind de mult timp ca unul dintre cei mai infuenți oameni din țară. Deși din punct de vedere tehnic este doar primar, el este considerat ca fiind un politician de rang național și a fost șeful administrației lui Putin din 2005 până în 2008, după care a devenit viceprim-ministru.

„Primarul Moscovei este iubit în regiuni chiar mai mult decât în Moscova”, a scris Andrei Pertsev, jurnalist pentru Moscova Carnegie Center. „Nu ar fi greu să vină cu un slogan precum Toată Rusia va fi ca Moscova, iar mulți vor crede”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sergei Shoigu

Singura figură politică aproape la fel de populară ca Putin este ministrul Apărării, în vârstă de 64 de ani, pe care rușii l-au poziționat ca cel mai mare lider militar al țării după generalul celui de al doilea Război Mondial, Georgy Zhukov.

Shoigu a pornit ca inginer de construcții și a devenit funcționar al Partidului Comunist și șef adjunct al comitetului național de construcții. După prăbușirea URSS, el a jucat un rol principal în păstrarea regiunilor rebele pe orbita Moscovei, în timpul conflictelor din Caucaz.