Putin a dat ordinul decisiv serviciilor secrete ruse: „Vom folosi noile arme!” News alert

Putin a dat ordinul decisiv serviciilor secrete ruse: „Vom folosi noile arme!” News alert

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că au fost depistați sute de agenți secreți. Aceștia au acționat pe teritoriul Rusiei în ultimul an. Scopul lor a fost acela de a obține informații pentru statele din Occident. De asemenea, acesta a declarat că vor trebui folosite armele noi pentru a contracara amenințările la adresa țării pe care o conduce.

Serviciile de informații ruse au demascat sute de spioni care lucrau în beneficiul unor ţări străine, care sunt din ce în ce mai active în Rusia, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin într-o reuniune a Colegiului Serviciului Federal de Securitate.

„Datorită unor operaţiuni speciale reuşite au fost demascate activităţile a 129 de ofiţeri de carieră şi a 465 de agenţi ai unor servicii secrete străine în 2018.”, a declarat Putin.

„Serviciile de informaţii străine aspiră să-şi intensifice activitatea pe teritoriul rus şi încearcă - prin toate mijloacele - să obţină acces la informaţii de natură politică, economică, ştiinţifică şi tehnologică.”, a avertizat Vladimir Putin în discursul rostit la colegiul FSB.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Rusiei a cerut serviciilor de contrainformaţii să acţioneze într-o manieră eficientă pentru a face faţă acestor provocări, în special pentru a proteja „datele privind dezvoltarea, testarea şi producerea sistemelor de armament promiţător rusesc. Controlul trebuie să fie aici cel mai strict şi cel mai meticulos.”, a spus el.

Potrivit şefului statului rus, în prezent chiar mai mult decât înainte, serviciile secrete străine „încearcă să influenţeze procesele interne din Rusia.”

Putin a denunţat intensitatea activităţilor spionilor străini, în timp ce Rusia este la rândul său acuzată de spionaj în Occident, fiind implicată în mai multe scandaluri, printre care otrăvirea în martie 2018 a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în Anglia. 

Aceste declaraţii apar într-un moment în care Washingtonul şi-a suspendat participarea la Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) care interzice rachetele sol-sol cu rază de acţiune între 500 şi 5.500 km, acuzând Rusia de încălcarea prevederilor acestui document semnat în 1987, informează Agerpres.

În replică, Moscova şi-a suspendat şi ea participarea la INF şi şi-a trasat un termen de doi ani pentru a dezvolta noi rachete terestre.

La Colegiul FSB, preşedintele rus a abordat şi problema terorismului, indicând că teroriştii continuă să reprezinte o ameninţare pentru Rusia, fapt pentru care este necesar să fie create noi modalităţi şi metode de contracarare a activităţilor lor.

„Este necesar să folosim noi forme şi metode pentru a face faţă acestor ameninţări.”, a completat Putin.

„În spatele acestor crime pot sta atât grupuri organizate, cât şi fanatici solitari care au fost îndoctrinaţi ideologic.”, a mai spus Vladimir Putin.

Rusia îşi menţine disponibilitatea de a coopera cu alte ţări în lupta împotriva terorismului.