Evenimentul Zilei > EVZ Special > Putin: „Anul a fost ca vremea, rea sau bună, dar unitatea rușilor e de nezdruncinat”
Putin: „Anul a fost ca vremea, rea sau bună, dar unitatea rușilor e de nezdruncinat”

Putin: „Anul a fost ca vremea, rea sau bună, dar unitatea rușilor e de nezdruncinat”

Liderul de la Kremlin a susținut, joi, tradiționala conferință de presă de sfârșit de an. Din cauza pandemiei Covid-19, Putin s-a adresat națiunii prin videoconferință.

PIB a driblat pandemia

Chiar și în aceste condiții, a continuat el, „PIB al Rusiei a înregistrat o scădere de 3,6 procente, mai puțin comparativ cu ​​aproape toate țările importante din Europa, Uniunea Europeană, şi puțin decât în ​​Statele Unite ale Americii. În unele țări UE, scăderea PIB-ului este chiar undeva la aproape 9 procente (la fel ca în Marea Britanie, după părerea mea) la momentul actual”.

„Producția noastră industrială s-a oprit la 3% în prezent. În principal, pe seama petrolului, pentru că avem o înţelegere OPEC +, am început să reducem producția și acest lucru ne-a afectat performanța generală. Dar ceea ce este plăcut (lucru mai bun, unde avem unele aspecte pozitive), ieri colegii din Guvern mi-au raportat următoarele: din noiembrie anul trecut până în noiembrie anul acesta – creșterea procesării (a industriei prelucrătoare) este de 1,1 procente. Aceasta ne dă motive să sperăm că această tendință va continua, că vom reuși și vom avansa pe aceasta directive”.

Agricultura e pe plus

În ultimii ani, agricultura a fost, în mod tradițional, într-o zonă bună, acum se situează undeva la plus 1,8, a spus Putin. „Ministrul mi-a spus că s-ar putea să nu existe nicio scădere pe parcursul anului, ci să avem o creștere de până la 2 procente. Sper că aşa va fi”. Șeful statului a mai spus că sectorul bancar este într-o stare foarte satisfăcătoare, „profitul băncilor este estimat, anul acesta, la aproximativ 1 trilion 300 miliarde de ruble. Și acest lucru indică stabilitatea sistemului financiar”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE