PUSL a mediat o discuție a specialiștilor pe tema cotei unice și a impozitului progresiv

PUSL a mediat o discuție a specialiștilor pe tema cotei unice și a impozitului progresiv Sursa foto PUSL.ro.

Partidul Umanist Social Liberal a organizat dezbaterea „Cota Unică vs. Impozitul Progresiv: Pozițiile divergente ale coaliției de guvernare”, la care au participat specialiști în domeniul economic, politicieni și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai coaliției de guvernare.

Dezbaterea a fost moderată de coordonatorul de comunicare al PUSL, Lavinia Șandru, iar din partea PUSL au participat secretarul general Simona Man, gen. (r) Cristian Barbu, vicepreședinte, Ciprian Faraon, antreprenor și lider PUSL Sibiu.

Printre cei prezenți s-au numărat și deputatul PSD Florin Manole, Tănase Stamule, membru PNL, decanul Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE, avocatul Gabriel Biriș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Rodica Dunlop, reprezentantul CECCAR, Nicoleta Banciu, expert contabil și reprezentant al grupului E-factura.

Cei prezenți au discutat despre argumentele pro și contra pentru fiecare dintre cele două modalități de impozitare și au subliniat că, înainte de a se discuta despre forma de impozitare important este ca statul să facă toate eforturile pentru a crește nivelul de colectare al taxelor și impozitelor, unul dintre capitolele deficitare pentru România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vorbitorii au subliniat că orice alegere între cele două sisteme ar trebui atent cântărită, prin prisma avantajelor și dezavantajelor, a nevoilor reale ale antreprenorilor, angajaților și a veniturilor la bugetul de stat.

Gabriel Biriș a explicat că România, care are deja experiența impozitării progresive, ar trebui să se gândească în primul rând că, pentru a reintroduce acest sistem, s-ar cheltui foarte mulți bani, fără să se cunoască o creștere semnificativă la bugetul de stat, în condițiile în care ponderea pe care o au impozitele din venituri este una relativ mică și că, pentru a avea un sistem fiscal mai sănătos, ar trebui să se renunțe la diversele facilități fiscale, care afectează noțiunea de solidaritate între cetățeni.