Pus sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu are interdicţie să revină la şefia CJ Constanţa. Reacţia baronului PSD -„SUNT UN DEŢINUT POLITIC"
- Feri Predescu
- 16 aprilie 2015, 19:48
Tribunalul Constanţa a admis, astăzi, cererea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de înlocuire a arestului la domiciliu, cu controlul judiciar, în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal în care este judecat pentru abuz în serviciu. Rămîne însă în arest la domiciliu în dosarul în care, tot astăzi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, fiind cercetat pentru alte infracţiuni de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional şi conflict de interese, cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus „înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei”. Pe durata controlului judicial inculpatul are, printre altele, obligaţia “să nu comunice cu angajaţii CJ Constanţa şi nici cu consilierii judeţeni, precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal. Nicuşor Constantinescu mai este obligat să nu divulge, sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală. Cea mai dură obligaţie impusă de judecători lui Nicuşor Constantinescu este “SĂ NU EXERCITE FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL CONSILIULUI JUDEŢEAN CONSTANŢA”.
Nicuşor Constantinescu susţine în continuare că abuzul în serviciu, de care este acuzat, nu este faptă de corupţie. "Atât eu, cât și Radu Mazăre, suntem doi deținuți politici pentru că suntem ţinuţi, suntem arestați, fără nici o probă. În SUA, abuzul în serviciu este contravenție, nu infracțiune. Nici în unele țări din Europa abuzul în serviciu sau tentativa de abuz în serviciu nu reprezintă o faptă penală. Şi cu toate acestea, în România sunt ținut ca un criminal, ca și acel preot care a omorât o tânără acum câteva zile” a declarat, ieri, la ieşirea din Tribunal, Nicuşor Constantinescu. El insistă în ideea că, dacă hotărârile CJ Constanţa nu sunt atacate în contencios administrativ, devin legi locale. Aşa că abuzul în serviciu ar fi, de fapt, o invenţie a “poliţiei politice, DNA”,