"Votul de mâine din Senat şi Camera Deputaţilor, în cazul ridicării imunităţii pentru doi social-democraţi şi un liberal, respectiv pentru Dan Şova, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu, reprezintă un moment de separare a apelor în politica românească, o clarificare cerută de toată lumea. Modul în care vom înţelege să ne raportăm, ca politicieni şi parlamentari, la cererile Justiţiei va face ca ziua de mâine să rămână cunoscută ca 'miercurea neagră' sau, dimpotrivă, va diminua efectele negative care planează acum asupra imaginii Parlamentului şi a României", a subliniat Stroe, potrivit unui comunicat de presă .

El reaminteşte faptul că PNL a asumat public că miercuri va vota, în toate cele trei cazuri, inclusiv în cel care vizează un deputat liberal, la vedere şi 'favorabil cererilor asupra cărora Justiţia a cerut pronunţarea' Parlamentului.

Stroe susţine că PNL nu face 'niciun rabat' de la linia politică asumată de a răspunde pozitiv tuturor solicitărilor Justiţiei. "Spre deosebire de PNL, Victor Ponta şi PSD dau dovadă, din păcate, de duplicitate în adoptarea unei poziţii publice coerente cu privire la răspunsul pe care trebuie să îl dea Justiţiei. Dată fiind această situaţie, fac un apel public către toţi parlamentarii din coaliţia guvernamentală şi le cer ca, prin votul lor de mâine, să aleagă tabăra în care vor să fie în anii viitori. Fiecare trebuie să decidă acum dacă vrea să se alăture celor care cer o Justiţie funcţională sau să continue să sprijine o majoritate care le dă peste mână judecătorilor, ascunzând corupţii în spatele imunităţilor. Mă adresez direct parlamentarilor PSD şi din coaliţia de guvernare: Alegeţi! Sunteţi cu foştii, cu apărătorii corupţiei, sau cu viitorii şi o politică pentru cetăţeni? Sunteţi alături de vechea politică, în dispreţul cetăţenilor, sau sunteţi alături de noua politică, pentru egalitatea în faţa legii?", a mai spus Stroe.