„Puiul vopsit” din magazine a pus pe jar autoritățile. Scandal între șeful ANSVSA și președintele ANPC

„Puiul vopsit” din magazine a pus pe jar autoritățile. Scandal între șeful ANSVSA și președintele ANPC Carene de pui / Sursa foto: Olga Kriger | Dreamstime.com

Șeful ANSVSA Mihai Ponea îl acuză pe președintele ANPC Horia Constantinescu că induce în eroare oamenii cu privire la puiul vopsit și cu salmonella. Acesta îi amintește că „noi nu mâncăm carne sterilă, doar produsele sterile din conservă nu conțin bacterii. Orice aliment pe care punem mâna are salmonella”.

Șeful ANSVSA, replică pentru președintele ANPC Horia Constantinescu

Șeful ANSVSA Mihai Ponea îl acuză pe președintele ANPC Horia Constantinescu că induce în eroare oamenii cu afirmații legate de puiul vopsit cu salmonella. Acesta a declarat că fiecare lot de păsări care se sacrifică în ferme e testat de salmonella și că din cele 2500 de tipuri de bacterie, doar două sunt periculoase, produsele la care sunt identificate acestea fiind retrase de pe piață.

„Să nu creăm inducere în eroare că produselor comercializate de producătorii români sunt infestate sau li se adaugă coloranți. Fiecare lot de păsări care se sacrifică în ferme e testat de salmonella. Îi explic public lui Horia Constantinescu că sunt 2.500 de tipuri de salmonella, dintre care doar 2 sunt periculoase și sunt reglementate. cele Înainte ca orice lot de păsări să fie sacrificat, cu 48 ore înainte medicul de la fermă trimite informatic documente de lanț alimentar- furajare, greutate, vârsta și pune un buletin de laborator că păsările sunt libere sau contaminate cu salmonella”, a mai spus șeful ANSVSA.

Salmonella e prezentă natural în intestinul păsărilor

Șeful ANSVSA Mihai Ponea a mai spus că orice aliment pe care punem mâna are salmonella. Cele 2498 de tipuri inofensive dispar într-un minut de la gătirea puiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Consumatorii trebuie să știe că noi nu mâncăm carne sterilă, doar produsele sterile din conservă nu conțin bacterii. Orice aliment pe care punem mâna are salmonella. Românii trebuie să aibă garanția că în fiecare abator, fermă, fiecare lot de păsări sacrificat e tratat din punct de vedere al salmonellei, pentru că suntem într-un program european și suntem monitorizați.

Ar putea fi o imagine cu mâncare

Șeful ANSVSA, replică pentru președintele ANPC Horia Constantinescu. Sursa foto: Facebook

Salmonella e prezentă natural în intestinul păsărilor, 70% se identifică salmonella, dar e inofensivă. Noi le căutăm pe cele două care sunt pericloase și sunt retrase produsele de la raft. Cele 2498 de tipuri inofensive dispar într-un minut de la gătire. Pe orice etichetă scrie a nu se consuma fără tratament termic. În carne și în toate alimentele sunt bacterii cu care noi conviețuim, a mai explicat Ponea.

Cum explică prezența puilui cu carne galbenă în magazine

Și continuă: „În ce privește schimbarea culorii, se întâmplă din cauza schimbării de temperatură, de când îl luăm din galantar până ajungem acasă, se poate datora lanțului termic. Puiul stă la 2 grade în galantar, dacă noi mai stăm în piață, în mașină, bacteriile schimbă culoarea.

Dacă facem comparație cu puiul de la țară, cel hrănit doar cu grăunțe și caroten are culoare mai galbenă. Așa cum puiul sacrificat la țară e galben că îl hrănesc bunicii cu grăunțe, așa și comercianții oferă consumatorilor, pui cu carne galbenă. Horia Constantinescu nu deține informații, vine cu lucruri defăimătoare la adresa producătorilor români și a consumatorilor", a declarat șeful ANSVSA la digi24.

Șeful ANSVSA, revoltat în urma declarațiilor făcute de președintele ANPC

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a avertizat că unele firme vopsesc carnea de pui. Mai mult, spune că puiul vopsit este un pericol pentru sănătatea noastră.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată (...).

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, a scris Horia Constantinescu pe social media.